vremenska prognoza do oktobra
Foto: Alo/Foto Jovana Grujičić

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u većem delu zemlje nas očekuje umereno oblačno i suvo, samo na zapadu i jugozapadu promenljivo, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Meteorolog Ivan Ristić je za Alo otkrio kada nas očekuje prestanak padavina i kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu.

Ove nedelje nas I dalje očekuje promenljivo vreme, u sredu možemo očekivati ciklon koji će nam doneti veću količinu kiše. Prestanak padavina očekuje se u petak. Za vikend će biti suvo, a temperature će preći 25 stepeni. Ali duvaće košava, dosta slabija nego što je duvala za prvi maj. Duvače dva dana, već u nedelju će doći do slabljenja košave – kaže Ivan Ristić za Alo!

Ivan Ristić

Masanori Jošida

 

Kako kaže vodostaj reka će se uskoro stabilizovati, ali Novi Pazar treba da I dalje bude u pripravnosti.

Sledeća nedelja će proći bez vetra, biće lepo vreme. Isto preko 25 stepeni, onda kreće kiša ponovo. Ne očekuje se velika količina padavina. Reke će se stabilizovati I vratiti u svoja korita, što će značiti da će biti minimalna šansa za poplave. Najveći problem će biti na jugozapadu Srbije, kao I u predelu Bosne i Crne Gore. Novi Pazar treba I dalje da bude u pripravnosti – dodaje Ristić.

Ivan Ristić, meteorolog, ističe da će od 1. juna idu baš letnje temperature i kretaće se oko 30 stepeni i biće sve manje kiše a više sunca. Prvih 10 dana juna biće mnogo prijatnije sa letnjim temperaturama.

Od prvog juna kreću letnje temperature, temperature će biti preko 30 stepeni. Biće sve manje kiše sve biše sunca. Biće mnogo prijatnije. Prave letnje temperature treba očekivati krajem juna kada se očekuje prvi toplotni talas – kaže Ristić za Alo!

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading