BESNI NEVREME U OVOM DELU SRBIJE Evo gde se očekuju grmljavinske oluje do kraja dana (VIDEO)
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/ilustracija

U ovom času jaki pljuskovi sa grmljavinom beleže se na području između Bačke Topole, Vrbasa i Bečeja. U pitanju je snažan konvektivni oblak, koji se razvio nad ovim delom Vojvodine, piše Đorđe Đurić u novoj vremenskoj prognozi za Srbiju.

U naredna dva sata ovaj grmljavinski sistem nastaviće put u severnoj i severoistočnoj visinskoj struji prema jugu Bačke i mogao bi da donese jače i obilne pljuskove sa grmljavinom širem području Novog Sada.

Lokalno se očekuje na ovom području i grad, a palo bi i više od 20 litara kiše po kravdratnom metru, što bi dovelo do kratkotrajnih i lokalnih urbanih poplava i bujica.

Ovog poslepodneva kiše i pljuskova ima i na zapadu i istoku Srbije.

hladno vreme

Foto: Shutterstock

 

Sistem nad zapadnom Srbijom slabi, a iznad istočne Srbije jača i dodatno iz pravca Rumunije i sa severoistoka dolazi do stavranja novih oblaka, pa će u ovom delu Srbije kasnije posle podne i pred kraj dana biti uslova i za obilnije pljuskove i grmljavinske oluje i nepogode.

Slično vreme očekuje se i sutra, a nešto stabilnije, ali ne i potpuno očekuje se tokom vikenda, zaključuje Đurić za Telegraf.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading