Bujica
Foto: Printscreen/Printscreen/ Instagram/ 192.rs

Prema ovom upozorenju RHMZ na Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi do 24. maja vodostaji će biti u umerenom i većem porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.

- Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja - upozorili su iz RHMZ.

Bujica

Printscreen/ RHMZ

 

Kakvo je stanje na rekama u Srbiji

RHMZ je takođe objavio i prognozu voda za velike reke u Srbiji za danas, pa sve do kraja vikenda, prema kojoj će na više vodotokova vodostaj porasti za za čak pola metra.

- Vodostaj Dunava je u manjem porastu sa tendencijom manjeg i umerenog porasta naredna četiri dana. Na Tisi je vodostaj u stagnaciji sa tendencijom stagnacije naredna četiri dana. Vodostaj Save je u porastu sa tendencijom stagnacije i manjeg porasta naredna četiri dana - navode iz RHMZ.

Ističu da će vodostaj Velike Morave u porastu sa tendencijom porasta naredna dva dana.

- Vodostaji na Dunavu i Tisi su u domenu srednje niskih, na Savi u domenu niskih i srednje niskih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za ovo doba godine - saopštili su.

Na ovom linku pogledajte uputstva Sektora za vanredne situacije MUP-a kako se ponašati u slučaju poplava.

BONUS VIDEO:

Vodostaj Dunava je u manjem porastu sa tendencijom manjeg i umerenog porasta naredna četiri dana. Na Tisi je vodostaj u stagnaciji sa tendencijom stagnacije naredna četiri dana. Vodostaj Save je u porastu sa tendencijom stagnacije i manjeg porasta naredna četiri dana - navode iz RHMZ. Ističu da će vodostaj Velike Morave u porastu sa tendencijom porasta naredna dva dana. - Vodostaji na Dunavu i Tisi su u domenu srednje niskih, na Savi u domenu niskih i srednje niskih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za ovo doba godine - saopštili su. Na ovom linku pogledajte uputstva Sektora za vanredne situacije MUP-a kako se ponašati u slučaju poplava.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading