kiša
Foto: Alo/Printscreen

Na teritoriji Opštine Vladičin Han danas je proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina na celoj teritoriji opštine. U toku dana pripadnici VSJ Vladičin Han intervenisali su na 7 crpljenja vode, sa 8 vatrogasaca-spasilaca i sa 2 pumpe.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP tokom dana intervenisali su i na pomoći stanovništvu na crpljenju vode u Kraljevu iz garažnih prostorija i dvorišta, u Pančevu na nekoliko lokacija, u Pirotu opština Babušnica na crpljenju vode iz dvorišta i štale, i u Čačku pored firme Hidrokomerc u Lučanima, u Sokobanji iz podrumskih prostorija turističke organizacije, prenosi Telegraf.

Od juče od početka prvih padavina, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP evakuisali su ukupno 9 lica (Užice- 3 lica, Novi Pazar- 5 lica, Vranje- 1 lice), i bili angažovani na 56 crpljenja vode (Novi Pazar- 17, Šabac- 19, Užice- 2, Vranje- 11, Sokobanja-1, Kraljevo-2, Pančevo-2, Pirot-1, Čačak-1) i uklanjanju palih stabala na 5 intervencija (Sombor- 1, Bač- 2, Beočin- 1, Novi Sad- 1).

Na 67 intervencija angažovano je ukupno 133 vatrogasca-spasioca sa 57 vozila i 54 vatrogasnih pumpi.

Podsetimo, u utorak je proglašena vanredna situacija u Novom Pazaru

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading