Oluje i pljuskovi od danas do kraja nedelje
Foto: Alo/Foto: Alo!/Vladimir Beatović

I današnji dan doneo je Srbiji vrlo nestabilno vreme, povremeno sa kišom i pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je bilo i grmljavinskih oluja, uz vrlo obilne pljuskove.

Oblačan sistem koji trenutno donosi kišu i pljuskove sa  grmljavinom istočnim predelima Srbije, do kraja dana izmestiće se dalje na istok iznad Rumunije i Bugarske, piše Telegraf.

U ovom času iznad zapadne Srbije nalazi se novi snažan oblačni sistem sa kišom i pljuskovima i grmljavinom. Lokalno u ovim predelima ima i grmljavinskih oluja sa vrlo obilnim padavinama, lokalno i uz grad.

nevreme

zoomEarth

 

 

U narednim satima ovaj grmljavnski sistem sa zapada Srbije zahvatiće centralne predele Srbije, Šumadiju i Kolubarski okrug i doneti obilniju kišu i pljuskove.

Grmljavinska oluja sa severoistoka Bosne zahvatiće do kraja dana Podrinje, potom zapadni deo Mačve i Srema.

Dakle, do kraja dana i tokom večeri kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u centralnim, zapadnim i severnim predelima Srbije.

Posle 18 časova oblačni sistem sa jugozapada, odnosno iz Kolubarskog okruga zahvatiće i Beograd i doneti širem području grada kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Deo ovih napomenutih sistema pred sam kraj dana i tokom večeri  na svom putu ka severoistoku doneće pljuskove sa grmljavinom i delovima Vojvodine.

Nestabillno i sparno vreme zadržaće se i narednih dana.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading