Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock, ilustracija

Posle podne promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom i to prvo u zapadnoj Srbiji, a zatim mestimično i u severnim i centralnim predelima, a krajem dana i u Braničevskom i Borskom okrugu, upozorio je RHMZ danas posle podne.

U Mačvanskom okrugu i Sremu ponegde se očekuje veća količina padavina za kratak vremenski period, kao i pojava sugradice i grada.

Ovako trenutno izgleda nevreme u Lipničkom Šoru:

- U ovom času u Podrinju ima oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom, naročito na širem području Loznice. Ovaj oblačni i grmljavinski sistem u naredna dva sata premeštaće se u jugozapadnoj visinskoj struji dalje na severoistok preko Mačve i delom preko Srema, uglavnom duž Save, pa bi zahvatio šire područje Šapca, potom i Obrenovca.

Posle 18 časova ovaj grmljavinski sistem mogao bi da donese lokalne pljuskove i širem području Beograda, najavio je Đorđe Đurić.

A kako kaže Ivan Ristić, za popodne IRIE modeli daju dve različite varijante.

- Ušli su kišni oblaci koji su se stvorili oko Tuzle u Srbiju i prema mojoj aplikaciji idu prema Beogradu gde se očekuju za sat vremena oko 17h, pratimo dalji razvoj - kaže on.

Ivan Ristić

Facebook

 

Ristić je objavio i vremensku mapu na kojoj se vidi da se nevreme trenutno sprema oko Obrenovca.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading