promo
Foto: Alo/Foto PAKT studio

Despotovo, 17. maj 2024 – Nosilac poljoprivrednog gazdinstva iz Despotova Slavoljub Nikolić zaključio je polisu Kompanije „Dunav osiguranje“ kojom je osigurao luk, krompir i ratarske kulture na ukupnoj površini od 120 hektara i time, kako kaže, „za svaki slučaj“ osigurao svoj dugogodišnji kapital.

– Svestan sam rizika koje vremenske nepogode mogu da prouzrokuju i, poučen prošlogodišnjim negativnim iskustvom u kojem nam je grad napravio totalnu štetu i to na oko 30 hektara pod crnim lukom, ove godine sam „za svaki slučaj“ osigurao svoja poljoprivredna dobra – rekao je Nikolić i poručio svima koji se ozbiljno bave poljoprivrednom proizvodnjom da to isto učine.

Poljoprivredno gazdinstvo Nikolić godišnje proizvede više od šest hiljada tona krompira i luka, koje izvozi širom Balkana. Povrtarskom i ratarskom proizvodnjom bavi se na više od 250 hektara zemljišta. Potvrda posvećenosti i kvaliteta rada, za Slavoljuba Nikolića došla je 2023. godine u vidu nagrade „Najdomaćin“ u kategoriji povrtarstva.

– Uz veliku pomoć članova porodice, negujem tradicionalne načine poljoprivredne proizvodnje – rekao je Nikolić i poželeo da njegov sin Miroslav nastavi putem koji su decenijama brižljivo utirali i negovali njegov otac, deda i pradeda.

Kao svedoci velikih i nenadoknadivih šteta koje je prošle godine superćelijska oluja nanela poljoprivrednim zasadima, srpski poljoprivrednici shvatili su važnost osiguranja useva i plodova, na šta ukazuje i činjenica da je ove godine poraslo interesovanje za najširu lepezu rizika koje u domenu osiguranja poljoprivrede pokriva Kompanija „Dunav osiguranje“.

Nataša Novčić, direktorka Filijale 2 Kompanije „Dunav osiguranje“ u Novom Sadu, još jednom je podsetila na brojne rizike, kao i na mogućnost zaštite od posledica osiguranjem poljoprivredne proizvodnje, kako bi nosioci poljoprivrednih gazdinstava na vreme obezbedili svoja dobra.

promo

Foto PAKT studio

 

 

– Kompanija „Dunav“ pre svega pruža zaštitu u slučaju požara, udara groma, ali i grada kao najčešćeg rizika. Primećujemo da je ove godine daleko veće interesovanje od rizika oluje, što je razumljivo – istakla je Novčić i dodala da u Kompaniji možete da se osigurate i od rizika poplave, mraza i drugih opasnosti.

Dok poljoprivredno gazdinstvo Nikolić nastavlja da se razvija i postiže uspehe u poljoprivrednoj proizvodnji, totalna šteta koja ih je zadesila prošle godine ostaje podsetnik da je ulaganje u osiguranje u poljoprivredi neophodno.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading