Prevare za aranžmane
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U Paraliji sredinom maja može da se pojede kompletan ručak za svega devet evra. Dnevni meni uključuje salatu, supu, glavno jelo i kolač, i sve to na samoj obali mora.

Grci se već uveliko spremaju za otvaranje letnje sezone, pripremili su raznolike cene hrane i pića koje se mnogim turistima, u pojedinim gradovima, neće dopasti. Međutim, u Paraliji je situacija nešto drugačija.

Frape u kafiću pored mora košta tri evra, dok se u malo zabačenijim lokalima pije kapućino za 1,8 evra, a espreso za 1,2.

Restoran ima svoj dnevni meni za devet evra, u koji je uključena supa, glavno jelo, salata i desert, odnosno kolač, prenosi Kurir.

U prodavnicama litar mleka može da se nađe za 0,95, a najviše 1,1 evro, dok je kilogram jogurta 2,5 evra.

Cena hleba zavisi od vrste, ali kreće se od 0,60 do 1,8 evra. Paradajz u popularnim trgovinskim lancima vrednuju od 1,65 do 2,25 evra, dok na ulici može da se nađe i za evro i po. Krastavac naplaćuju 1,65 evra po kilogramu.

Pita giros može da se pojede za 3,5, a najviše četiri evra, dok je porcija 8-9 evra.

Kad su voće i omiljene letnje poslastice u pitanju, trešnje mogu da se pazare za 3,5 evra, kajsije za dva, što se podudara i sa cenom kugle sladoleda koja je dva evra.

Popularni gazirani sokovi su pored mora 3,50 evra, energetska pića pet, a milkšejk najviše 4,8 evra.

Kako je poznato da je Paralija jedno od najpopularnijih letovališta naših turista u Grčkoj, već sada se veliki broj Srba spustio do njih. Nataša je bila posebno iznenađena kada je videla kakve su cene u kafićima nadomak mora.

- Prijatno sam iznenađena cenama u Grčkoj. Nisam očekivala da sve bude ovoliko pristupačno, gotovo isto kao kod nas, nešto čak i jeftinije. Nadam se da neće drastično da se promeni situacija u jeku sezone, pošto planiramo i u julu da dođemo - zaključila je Beograđanka Nataša.

BONUS VIDEO

@alo_portal VOZOM DO POBEDE: Najsavremenija železnička stanica u Srbiji je beogradski pobednik! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #fypシ #viralvideo #srbija #beograd #beogradskipobednici ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading