vremenska prognoza do oktobra
Foto: Alo/Foto Tanjug, ilustracija

U ovom času kiša pada na jugu i na jugozapadu Srbije i praćena je i pljuskovima. U ostalim predelima Srbije je suvo, na severu i sunčano.

U nastavku poslepodneva oblačnost sa juga i jugozapada Srbije premeštaće se u jugozapadnoj visinskoj struji, pa će oblačnost sa jugozapada Srbije u toku poslepodneva zahvatiti centralne predele Srbije, Šumadiju i Pomoravlje i doneti ovim predelima kišu i pljuskove sa grmljavinom, prenosi Telegraf.

Oblačnost sa kišom i pljuskovima sa juga Srbije zahvatiće u toku poslepodneva jugoistočne predele Srbije, pre svega Toplički okrug.

Pred sam kraj dana i tokom večeri oblačnost sa pljuskovima i grmljavinom iz centralne i zapadne Srbije nastaviće put dalje prema severoistoku.

Trenutne temperature u Srbiji kreću se od 12°C na jugu do 22°C na severu Srbije, u Beogradu je 20°C. Zlatibor meri 15°C, a Sjenica 12°C.

U Srbiji je i danas veoma vetrovito, uz jake, povremeno i olujne udare košave. U Vršcu jugoistočni vetar dostiže i 90 km/h.

Veoma vetrovito biće i danas i sutra. Jak jugoistočni vetar duvaće u većem delu Srbije, u košavskom području i u Beogradu povremeno sa olujnim udarima, a na jugu Banata i do 100 km/h.

Vetar će oslabiti u petak pred kraj dana i tokom večeri.

Već od sutra sledi osetno toplije vreme. Ipak, biće i dalje nestabilno. Zbog više sunca, biće i više energije za nastanak jačih grmljavinskih procesa, pa se u predelima sa pljuskovima i grmljavinom očekuju i izraženiji pljuskovi i jača grmljavinska aktivnost, naročito na severu Srbije i to pre svega u Vojvodini.

Maksimalna temperatura biće u petak od 23 do 27°C, u Beogradu do 24°C, a u Negotinskoj Krajini do 20°C.

Za vikend još toplije. Maksimalna temperatura u većini predela biće iznad 25°C, a u mnogim predelima i do 29-30°C.

U subotu se očekuje sunčano, uz vrlo slab vetar.

U nedelju postepeno povećanje oblačnosti, ali će u južnijim predelima veći deo dana biti sunčano.

Krajem dana i tokom večeri u većini predela očekuje se jače naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom.

Početkom sledeće sedmice biće ponovo nestabilno i svežije, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje, uz grad i obilnije pljuskove. Temperatura će biti u postepenom padu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading