blok 70
Foto: Alo/Masanori Jošida, ilustracija

Neretko putem društvenih mreža ili u svom kraju čujemo da se pojavio otrov u parkovima i da treba da budemo oprezni. Ovog puta otrov se pojavio u Bloku 64 na Novom Beogradu. Stanari tog bloka kažu da se to često dešava, da prijavljuju nadležnima, ali da se malo toga preduzme.

Jedna Beograđanka zatekla je na glavnom šetalištu ka školi u Bloku 64 crvenu traku na kojoj stoji upozorenje "pažnja, opasnost“.

- Opasno je po pse, ali i po decu - kaže Mirjana Šida, stanarka bloka. Njen pas Boža otrovao se pre tri godine.

- Boža je jedva živ ostao, imao je jako povraćanje, proliv, bilo je krvi. Tada smo mi u Bloku napravili vajber grupu da bismo se međusobno obaveštavali. Ali, malo-malo pa vidimo da se otrovi pojavljuju na šetalištu, stepeništu, gde detetu može da ode lopta, mogu da se otruju i deca i životinje - priča Mirjana Šida.

Kako je ispričala, njen pas imao je i povredu šape pre dve ili tri nedelje.

- Nije mogao da hoda, nismo videli povredu, ali je veterinar rekao da je stao u neki otrov i da ga to sada peče. Prošle nedelje se vlasnički pas Raša otrovao, jedva je živ ostao. Mi smo se obraćali Komunalnoj miliciji, miliciji, Zoohigijeni. Oni dođu, postave traku, obećaju da će neko doći da to opere, ali niko nije došao. Mi smo se sami organizovali i vodom pokušali da ga speremo - kazala je. 

Ali, kaže, u ovakvim slučajevima bi trebalo da reaguje stručna služba i ukloni taj otrov.

- Ovde u kraju imamo i jako puno fazana i ježeva, i oni su ugroženi - naglasila je.

Kaže i da psa Božu šeta obavezno na povocu.

- I ako je pokupio neki otrov, to znači da je otrov bačen na stazu, a ne okolo - zaključila je Šida.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal Vučić zagrmeo: Da ih pustim da prođe bez odgovora, neću ni za živu glavu! 🎥 @Video Plus #alo #alonovine #alodnevnenovine #aleksandarvucic #srbija #fypシ゚viral #foryou #fypシ #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading