dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla u 2024. godini, za koji je ukupno opredeljeno 15 miliona dinara, otvoren je do danas. Zahtevi se podnose isključivo preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji.

Poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla raspisala je Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, 15. aprila.

Pozivom su opredeljena sredstva za kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne tovne krave i bikove, kvalitetne priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve, kao i kvalitetne priplodne krmače i nerastove.

Novac se može koristiti i za roditeljske kokoške teškog i lakog tipa, kao i za roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana i kvalitetne priplodne matice riba pastrmke.

POŽURITE, JOŠ DANAS MOŽETE DA SE PRIJAVITE ZA 40.000 DINARA! Evo ko sve ima pravo na državnu pomoć!

Foto: RINA

 

Pravo na podsticaje imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica, odnosno nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinsva koji su u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršili obnovu registracije za 2024. za najviše 300 kvalitetnih priplodnih mlečnih krava, za najmanje 30 kvalitetnih priplodnih ovaca ili ovnova, za najmanje 10 kvalitetnih priplodnih koza ili jarčeva, kao i najmanje 10 kvalitetnih priplodnih krmača ili nerastova.

Za područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, registracija je potrebna za najmanje 10 kvalitetnih priplodnih ovaca ili ovnova i najjmanje pet kvalitetnih priplodnih koza ili jarčeva.

Koliki su podsticaji za priplodna grla:

1. za kvalitetne priplodne mlečne krave, ali i tovne, kao i bikove - 40.000 dinara po grlu

2. kvalitetne ovce i ovnove, koze i jarčeve - 10.000 dinara po grlu

3. krmače i nerastove - 18.000 dinara po grlu

4. roditeljske kokoške teškog tipa podsticaji su 100 dinara po grlu, a za laki tip 140 dinara

5. roditeljske ćurke 300 dinara po grlu

6. kvalitetne priplodne matice ribe šarana su 500 dinara

7. za ribe pastrmke 300 dinara po grlu.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal Vučić zagrmeo: Da ih pustim da prođe bez odgovora, neću ni za živu glavu! 🎥 @Video Plus #alo #alonovine #alodnevnenovine #aleksandarvucic #srbija #fypシ゚viral #foryou #fypシ #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading