Sabor SPC
Foto: Tanjug/Tanjug

- Svetom liturgijom smo započeli sveti Arhijerejski Aabor, trebalo je da to bude danas Pećkoj patrijaršiji, ali vlasti u Prištini nisu dozovlile da uđemo u Pećku patrijaršiju - rekao je Porfirije na kraju liturgije.

Istakao je da je kosovske vlasti zatvorile administrativni prelaz Merdare za njega i arhijereje SPC.

- Zatvorili su vrata, ali mi znamo da kao što sve biva po promislu i volji božijoj i to nije bez nekogh smisla i zato smo sigurni da će se vrata Pećeke patrijaršije pre ili kasnije po promislu božijem otvoriti ne samo za nas već i za sve ljude - istakao je Porfirije na kraju arhijerejske liturgije.

Sabor SPC

Tanjug

 

On je naglasio da sve što radi jedan tiče se i drugoga i da su se arhijereji SPC sabrali danas u ljubavi, jedinstvu i međusobnom razumevanju, kako bi činili ono što je najbolje za narod. Zato su vaše molitve dobrodošle i neophodne i da se molite da i ovaj Sabor prođe u miru i ljubavi, poručio je patrijarh srpski Porfirije.

Sabor SPC

Tanjug

 

 

Prisustvuje oko 50 episkopa, a na Saboru je i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije. Na kraju liturgije arhijereji su, kao i uvek na početku Sabora, prizvali Sveti duh i održali svečanu sednicu u kripti Hrama Svetog Save.

Na kraju zasedanja Sabor će o svom radu izdati saopštenje za javnost, najavila je SPC.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Vučić zagrmeo: Da ih pustim da prođe bez odgovora, neću ni za živu glavu! 🎥 @Video Plus #alo #alonovine #alodnevnenovine #aleksandarvucic #srbija #fypシ゚viral #foryou #fypシ #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading