Novi krug prijave za turističke vaučere
Foto: Alo/Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji podeljena je 15. januara za samo 4 sata.

Udruženje 'Moja Srbija' uputilo je poziv Vladi Republike Srbije da tokom maja pusti u opticaj dodatnih 150.000 vaučera, čime bi se u značajnoj meri zadovoljile potrebe zainteresovanih građana.

- Najveći broj građana koji u januaru nisu uspeli da predaju formulare i da ostvare pravo na subvencionisani smeštaj, očekuje nastavak akcije, kako bi bili u mogućnosti da organizuju svoj odmor u Srbiji po povlašćenim cenama - rekao je Milan Ristić iz udruženja 'Moja Srbija' i dodao da su se sada ugostitelji našli u problemu jer su tokom marta, aprila i maja imali veliki broj nepopunjenih termina zbog otkazivanja rezervacija, a isti problemi će se nastaviti i tokom juna.

Udruženje 'Moja Srbija' je u više navrata zahtevalo od Vlade Republike Srbije da se kvota odobrenih vaučera poveća sa 100.000 na 250.000, da se vrednost vaučera poveća sa 5.000 na 10.000 dinara, kao i da se početak akcije pomeri sa 1. januara na 1. februar.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moja Srbija (@mojasrbija_rs)

 

Iz ovog udruženja podsećaju da je u janauru ove godine, deseti put pokrenuta akcija podele vaučera za odmor u Srbiji, kada je odobrena kvota od 100.000 vaučera koji su podeljeni za samo jedan dan.

Prihvatanje prethodnih zahteva da se vrednost vaučera poveća sa 5.000 na 10.000 dinara i da se termin početka akcije pomeri na 15. januar, doprinelo je da ova subvencija ponovo postane veliki zamajac za razvoj domaćeg turizma u Srbiji, a da ugostitelji lakše i pravilnije organizuju rezervaciju svojih kapaciteta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading