groblje
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Udruženje građana Humanitas kao svoju osnovnu delatnost navodi obavljanje dostojanstvene sahrane. Međutim na njihovom portalu nalaze se telefoni pogrebnog preduzeća Konkordija 021, koje svoje usluge naplaćuje od PIO fonda.

Milana Ruškuc vidi prevaru u tome što ljudi koji uplaćuju članarinu ovom udruženju misle da im je sve obezbeđeno oko sahrane kada preminu.

- Jako je ružno da ljude sa 80 godina hvataš ono na priču kako će sve biti pokriveno i neće porodica imati nikakve troškove. Na kraju imamo sve troškove koje smo i inače imali. Mi smo tek u Lisju shvatili zapravo da su oni nama uzeli pare od PIO fonda i da smo sve radili u Lisju nas bi cifra sahrane izašla, doplatili bismo 13.000 dinara, a ovako smo platili sve 75.321 dinara. I sada nije to što je sada deka to uplaćivao, nego uplaćuje i moja majka, i moja tetka i baka - kaže Milana.

- Ugovor udruženja Humanitas koji sklapaju sa svojim članovima nije dovoljno jasan, pa se može govoriti o potencijalnom dovođenju u zabludu članova udruženja – objašnjava za N1 advokat Vladimir Beljanski.

- Na taj način ugovor nije takav da su obe strane upoznate detaljno sa svojim obavezama i pravima, već se može govoriti o dovođenju u zabludu i o tome da penzionerima koji zaključuju ugovore i postaju članovi ovog udruženja smatraju da će im biti obezbeđena sahrana, tako da će udruženje to finansirati i organizovati, a sa druge strane u slučaju smrti se to ne dogodi i udruženje ne organizuje ništa - objašnjava Beljanski.

Porodica Milane Ruškuc platila je oko 50.000 više sahranu jer su usluge u privatnim pogrebnim preduzećima mnogo skuplje, a njen svekar je umro, tako što je verovao da je obezbedio finansijska sredstva za svoju sahranu.

BONUS VIDEO

@alo_portal Spašeni Rusi koji su nestali u Ovčarsko-kablarskoj klisuri 🎥 videoplus #alo #alodnevnenovine #spasavanje #fypシ゚viral #fypシ #foryou #foryourpage ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading