rotacija
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Strašan oblik nasilja u Krnjači je izazvao talas ogorčenja na društvenim mrežama. Naime, viralan snimak se raširio Srbijom, na kome se može videti grupa delinkvenata kako demolira Biblioteku „Milutin Bojić“ u Krnjači. Incident se desio u ponedeljak, tokom kasnih večernjih časova, kada je grupa mladih osoba, prema navodima, provalila u prostorije ove institucije.

Na snimku se može videti unutrašnjost biblioteke u haosu - knjige razbacane po podu. Sajt Biblioteke „Milutin Bojić“ potvrđuje da je ogranak privremeno zatvoren zbog neuslovnosti objekta. Biblioteka je pretrpela velika oštećenja, a ovaj slučaj je prijavljen policiji.

Jovica Krtinić, direktor Biblioteke „Milutin Bojić“, kaže za Alo! da ovo nije prvi put da deca unište biblioteku.

Radi se o maloletnim licima koji su već po ko zna koji put upali u prostorije Biblioteke „Milutin Bojić“. Reč je o deci iz kraja, koja kad im je dosadno upadnu u objekat. Obično razbiju staklo ciglom. Dečaci su starosti između 15 i 16 godina. Pri upadu u objekat oni ga prvo demoliraju, pa ga išaraju grafitima navijačke grupe „grobari“. Sumnja se da su pripadnici te grupe. Često se alkoholišu i tada postaju agresivni - kaže Krtinić za Alo!.

Ovo nije prvi put da je Biblioteka „Milutin Bojić“ meta vandalizma. Incidenti su navodno redovni, pa je i ranije bila potrebna intervencija osoblja biblioteke kako bi se sanirala šteta.

Kao što rekoh, više puta su upadali u biblioteku i pravili štetu koju smo mi blagovremeno sanirali. Knjige smo koliko-toliko uspeli da sačuvamo, deo objekta smo očistili. Policija je obaveštena o svemu, nadam se da će im ovog puta stati na kraj - dodao je Krtinić za Alo!

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading