Vrtić
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ona je na društvenoj mreži Iks podelila sa svojim pratiocima šta je doživela.

- Neću da blatim javno vrtić i da kažem ime, ali me strašno pogađa što "moram" da trpim nepravdu i diskriminaciju. Vrtić drži ćerka poznatog advokata koja je odbila da primi mog sina jer ima autizam! Nije ni videla dete, niti je bio na probni period - napisala je ona.

 

Dodala je da je sa suprugom otišla da se raspita oko vrtića.

- Primila nas je jako fina vaspitačica, bila je ljubazna i kulturna zaista. Obijasnili smo da sin ima neki oblik autizma i da nam treba samo 2-3h socijalizacije sa decom, ona je rekla da one nisu “obučene” za decu sa posebnim potrebama. Znam da je to istina i da nažalost nisu edukovane za pristup takvoj deci i ne krivim je naravno, objasnili smo da on nije agresivan, da imitira decu i voli decu itd. Rekla je da mora da priča sa vlasnicom i da će da javi do kraja dana - navela je ova majka.

Vrtić

Foto: Shutterstock

 

Kasnije je usledio poziv...

- Pozvala nas je uz duboko izvinjenje da ne mogu da prime mog sina… Vlasnica je rekla da ona bira ko dolazi kod nje u vrtić i pokušava da stvori elitni vrtić, te bi moje dete bilo neprihvaćeno i odbačeno, i rušilo bi ugled vrtića kod roditelja normalne dece… Nemam reči! Ako nisu obučeni ili nemaju osoblje za rad sa decom sa autizmom i bolje je da ne šaljete dete tu. Njemu treba neko ko će znati sa njim, nije to samo ostaviti tamo pa neka se snalaze. I deca bez autizma se teško privikavaju i odbijaju da slušaju a kamoli sa spektrom - dodala je ova majka.

Navela je i da njenom sinu ne treba nikakav poseban pristup, kao i da bi imao svog ličnog pratioca.

- Uopšte to nije problem. Problem su njene reči da hoće elitni vrtić i da bi moje dete rušilo ugled njenom vrtiću. Ja nemam nikakvog dokaza za ovo jer je bio telefonski poziv, i ako bih javno iznela ime naravno da bih sebi nanela dodatnu štetu… U pitanju je grad Niš, oni koji žive tu znaće koji je vrtić poznatog advokata u centru grada, hvala na razumevanju - zaključila je ona.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal “U RINGU” Slavica Djukic Dejanovic: Ne ide se na posao u garderobi za plažu #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #fypシ #foryoupage #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading