hitna pomoć
Foto: Alo/Foto: Alo!/Vladimir Marković

Dosta posla i u toku dnevne, ali i u toku noćne smene. Dosta saobraćajni nezgoda, dosta povređenih, a izbio je i jedan požar. Ipak, ono što je iznenadilo sve lekare, jeste da je Hitna pomoć imala ruke posla zbog alkoholisanih građana.

- Juče u toku dana bilo je 158 intervencija, od toga 53 na javnom mestu i 9 pedijatrijskih poziva. U danu nije bilo akutnog koronarnog sindroma, ali 6 saobraćajnih nezgoda, 6 osoba je učestvovalo, 4 su prevezene dalje, 2 su zbrinute na licu mesta, nažalost 2 teške traume - kaže dr Stefanović.

Ivana Stefanović

Alo

 

U toku noći bilo je 91 intervencija: 19 na javnom mestu, 1 pedijatrijski poziv, 3 akutna koronarna sindroma, sva tri pacijenta imaju STEMI infarkta, dva su prevezena na VMA, jedan u KBC Zemun.

Kako je istakla dr Ivana Stefanović, tokom noći je bilo puno saobraćajnih nesreća u kojima je učestvovalo 10 osoba i svih 10 je prevezeno dalje.

Problem Hitnoj pravili pijani građani

Hitna je noćas puno puta izlazila zbog alkoholisanih građana, iako smo usred nedelje. Nemam ništa protiv da popijete po koju čašicu, ali ako Hitna mora da interveniše, onda to zaista gubi smisao. Gledajte da to stvarno bude uživanje, a ne da vam to uništava zdravlje - kaže dr Stefanović.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading