Ružica Vujičić vatrogasac
Foto: Alo/Foto: RINA

Na lice mesta odmah su došle vatrogasne ekipe iz Gornjeg Milanovca i Čačka, ali oni koji su bili prvi na licu mesta su vatrogasci dobrovoljci iz Pranjana, medju kojima se našla i hrabra Ružica.

- Gorela je velika površina pod šumom, nas 11 je odmah krenulo da gasi požar, a onda su u pomoć stigli i vatrogasci iz Gornjeg Milanovca i Čačka i zajedno smo nastavili akciju. Bilo je veoma teško jer su se požari pojavljivali na nekoliko različitih mesta istovremeno”, rekla je za RINU Ružica Vujičić iz DVD Pranjani.

Ružica Vujičić vatrogasac

Foto: RINA

 

I njen kolega Čedomir Vujičić saglasan je da je gašenje bilo izuzetno zahtevno.

- Morali smo sve da radimo ručno, vozilo nije moglo da uđe u šumu nijedno, ali angažovanjem i požrtvovanjem naših mladih iz DVD, uspeli smo da to lokalizujemo i da na kraju požar ugasimo - kazao je on.

Meštani sumnjaju da je eksplodirala granata ili neka druga eksplozivna naprava koja je na tom području zaostala iz nekog od prethodnih ratova.

- Ja sam pošao ka rezervoaru sa vodom, jer se dotok prekinuo usled topljenja cevi u požaru. U jednom trenutku odjednom je nešto jako puklo i zviznulo. Ostala je ogromna rupa, e sad da li je bomba ili granata ne znam - kaže Dragiša Nikolić kome je požar stigao u neposrednu blizinu lovačke kolibe.

Iako su vatrogasne ekipe dale sve od sebe da požar lokalizuju i stave situaciju pod kontrolu, meštani i dalje strahuju od izbijanja nove vatre.

- Moramo i dalje da intervenišemo jer gde god pokazuje dim to je potencijalno mesto izbijanja novog požara, moramo da prokopamo kanaliće i sipamo vodu da bi sprečili ponovno širenje eventualno novog požara - istakao je Čedomir.

Na lice mesta osim vatrogasaca stigli su i policijski inspektori koji će daljom istragom utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ovih incidenata.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading