Prodaje stojadina za bogatstvo
Foto: Printscreen/Printscreen

Srbin iz Novog Sada oglasio je na prodaju svoj 44 godina star automobil za koga je naveo da se nikada nije kretao po drumovima, te ga je ocenio kao pravi raritet.

Reč je o popularnom "stojadinu", plave boje, a za svoju zastavu 101 confort ovaj Novosađanin traži "tričavih" 10.000 evra.

Upravo je ta cena izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama, te su Srbi pisali kako je baš "zacepio" cenu za automobil star skoro pola veka.

 

 

"Na prodaju novo, sačuvano u garaži 44 godine, vozilo Zastava 101 confort, godina proizvodnje 1980. Slike sve govore, nikad u saobraćaju niti zavođen u registar vozila. Stanje je muzejsko, a cena je fiksna 10.000 evra. Vozilo se može pogledati i preuzeti u Novom Sadu", navodi se u objavi koja je izazvala veliku pažnju.

Oglas izazvao brojne reakcije

Nije prošlo dugo, a već su se pojavile "teorije zavera" zašto "stojadin" nikada nije vožen.

"Razmišljam što bi neko kupovao vozilo, a da ga ne vozi? Posebno Srbin. Ne pije vodu. Ni Vi ne biste sada kupili auto iz salona i držali ga u garaži večno", napisao je jedan od Srba koji se uključio u raspravu.

Kod nekih je ipak budio sećanja na detinjstvo i odrastanje.

"Vraća sećanja na žutog "keca" mog pokojnog oca. Porodični mezimac u kojem smo se vozili moja sestra, majka, otac i ja. Njih troje više nema, baš kao ni tog žutog "keca". Ostala su samo moja sećanja na njih", setno je napisao jedan Aleksandar.

A bilo je i onih koji tvrde da su čupali kosu usled "izdaje" od strane "keca".

"Moj prvi automobil kupljen nov te 1980. godine, kad sam postao punoletan i položio vozački ispit. Ubrzo sam se uverio u ispravnost iskaza mog kuma da je "Zastava" pobila od infarkta više vlasnika svojih automobila nego što su Nemci pobili ljudi u Srbiji tokom II sv. rata", napisao je u šali jedan Nebojša.

Da auto ne vredi onoliko koliko vlasnik Zastave, bio je stav muškarca iz Srbije po imenu Peđa. "Ne vrede mehanički ni karoserijski ništa, nisu ni tada bili nešto. Jedino sentimentalna vrednost", kratko je napisao.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading