GRUBIJAN BACIO PRSLUK NA GLAVU DRUGARICI PA JE UDARIO Nasilje u Čačku jer devojčica nije htela da ustane iz klupe!
Foto: Stock/Foto: Stock Photo

U tom nasilju nad devojčicom učestvovali su učenici petog razreda, koji su povredili svoju vršnjakinju.

- Na malom odmoru, pre početka četvrtog časa, ispred kabineta za matematiku, došlo je do prepirke oko zauzimanja mesta na klupi. Dečaci su insistirali da devojčice ustanu. Sve su ustale osim jedne - i nju su dečaci gurali i pokušavali da je sklone. Tada joj je jedan od dečaka nabacio prsluk na glavu i neko od njih je udario zatvorenom šakom u leđa - kaže za RINU direktorka ove škole Stana Šipetić.

Devojčice su potom incident prijavile nastavnici matematike, koja ih je uputila na stručnu službu škole.

GRUBIJAN BACIO PRSLUK NA GLAVU DRUGARICI PA JE UDARIO Nasilje u Čačku jer devojčica nije htela da ustane iz klupe!

Foto: Stock Photo

 

Školski pedagog je obavio razgovor sa datim devojčicama, obavestio majku njenu, a zatim obavila i razgovor i sa ostalim učesnicima događaja.

Razgovor je, takođe, obavljen i sa roditeljima dvojice dečaka.

- Istog dana zakazan je Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Narednog dana je održana odeljenska zajednica uz prisustvo pedagoga, a svi učesnici događaja napisali su opis situacije. U ponedeljak, 1. aprila održan je još jedan sastanak Tima, na kome je procenjeno da je ispoljeno nasilje na drugom nivou, što podrazumeva guranje i udaranje - rekla je direktorka.

Preporuke Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja jesu da odeljenski starešina u saradnji sa roditeljima sačini plan zaštite za sve učesnike događaja, da se pojača vaspitni i društveno-korisni rad, da učenici dolaze na savetodavne razgovore kod školskog pedagoga, te da im se izreknu vaspitne i vaspitno-disciplinarne mere, što je i učinjeno na zasedanju Odeljenskog veća, u sredu, 3. aprila, piše RINA. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading