Nova pravila
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Svi oni putnici koji su se zatekli na Rodosu u tom periodu kada su bili veliki požari, koji su evakuisani i koji su ostali bez dela usluge ili kompletne usluge mogu da se prijave. Ono što je najvažnije da kažem je da svi oni koji su evakuisani i koji su na svoju ruku otišli, dakle pričamo o individualnim putnicima, putnicima koji su došli na drugi način, a ne preko turističkih agencija, oni moraju biti popisani na samom ostrvu, svi oni su na svoje mejlove već dobili ovu informaciju o kojoj mi sada pričamo", rekao je Aleksandar Seničić za TV Prva. Potom je dodao:

Nova pravila

Foto: Shutterstock

 

"Oni koji nisu dobili, oni mogu da pogledaju na našem sajtu, gde će biti informacija sa linkom na kojem će moći da se prijave, dakle postoji formular koji je objavilo Ministarstvo turizma Grčke, vrlo jednostavan, dakle osnovni podaci, bitno je samo da napišete u kom ste hotelu bili, na koji način ste rezervisali svoj smeštaj, da li ste to uradili samostalno preko neke platforme ili preko neke turističke agencije i taj formular, kad se popuni, šalje se Ministarstvu, u sledećih par dana će se već doneti odluka", izjavio je on.

Prvi termin za početak korišćenja ovih vaučera je od 15. aprila do 31. maja, dok je drugi termin od 1. oktobra do 15. novembra ove godine i procenjuje se da će nekoliko desetina hiljada turista dobiti vaučere za sedmodnevni boravak, odnosno 6 noćenja, 7 dana boravka na Rodosu besplatno.

"Veliki je izbor hotela, skoro svi hoteli svih kategorija učestvuju u ovoj aktivnosti, to je obećao ministar turizma prošle godine, eto to se ispunjava, ali kažem to je pretežno namenjeno pre svega turistima iz zapadne Evrope koji su masovno evakuisani, koji su se nalazili na delu ostrva koji je najviše nastradao, naših turista na tom delu ostrva je bilo jako malo, dakle i oni su svi, bar prema mojim saznanjima, velika većina njih je smeštena na severnom delu ostrva, dakle nisu izgubili deo usluge koji su trebali da dobiju za vreme požara", rekao je Seničić za TV Prva, prenosi B92.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading