nato poginuli vojnici
Foto: Alo/Printscreen

12. dan agresije 4. april 1999. U Beogradu je bombardovana centralna toplane na Novom Beogradu, zgrada u blizini vojno-medicinske akademije i civilni objekti u Sremčici.

U Čačku je po treći put bombardovana zgrada „Slobode“. Raketirano i više privrednih i civilnih objekata u široj okolini.

 

 

U Novom Sadu je bombardovana zgrada televizije Novi Sad.

U Gnjilanu je bombardovan vozni park sa 30 autobusa. Takođe je uništena i jedna benzinska pumpa.

U Kuršumliji je sa dve rakete bombardovan drvni kombinat.

U Bogutovcu kod Kraljeva je jutros u 2:10 bombardovano skladište goriva „Beopetrola“. Ranjena tri radnika.

U Smederevu je oko 4:25 bombardovana benzinska pumpa. Pogođene instalacije „Jugopetrola“.

U Pančevu je oko 4:30 sa dve rakete bombardovana rafinerija nafte, pogođena RJ Energana. Poginula 2 radnika a 4 zadobilo teške telesne povrede.

 

 

Dana 04. aprila 1999. godine kod sela Štavalj, istočno od aerodroma Sjenica, prilikom dejstva protivradarske rakete poginuo je mlađi vodnik Slavoljub Zagrađanin rodom iz Kragujevca.

U profesionalnoj vojnoj službi nalazio se od 1992. u sastavu 310. samohodnog raketnog puka pvo, na mestu vozača i prvog operatera RStON -a sistema "KUB". Odlikovan je ordenom za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti prvog stepena.

Istog dana na položaju "Volujak" na Grebniku opština Klina, od dejstva dve kasetne bombe, poginuli su pripadnici 230. samohodnog raketnog puka PVO i to: major Šandor Nađ iz Bečeja, komandir baterije PA topova 30/2 mm "Praga", rezervni vojnik obveznik Dejan Mančić iz Niša, poslužilac sistema veze u bateriji a dan kasnije od zadobijenih rana preminuo je i teško ranjeni rezervni vojnik obveznik Dragan Nikolov rodom iz Tetova, poslužilac PA topa. Svi su odlikovani ordenom za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti prvog stepena. Porodica vojnika Mančića osnovala je u Nišu fond "Dejan Mančić", koji svake godine pomaže u izdavanju prvog rukopisa talentovanih mladih ljudi.

 

 

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading