danka ilić
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Pošto nestala devojčica Danka Ilić nije nađena opsežnom pretragom terena u kojoj je učestvovalo više od 1.000 ljudi, fokus istrage je, što je uobičajena policijska praksa, prebačen na porodične kontakte oca i majke Danke Ilić.

Nestala devojčica Danka Ilić inače je drugo dete u porodici čija je sudbina proteklih dana potresla ceo region. Posebno važan deo istrage je majka Ivana Ilić, jer je ona poslednja videla svoju ćerku pre nestanka. 

Prvi deo potrage je ukazao na to da nije bilo slučajnog nestanka devojčice. Drugi deo potrage se sada fokusira na prikupljanje podataka šta bi mogao da bude motiv nestanka", rekao je za Blic Bratislav Timotijević, penzionisani inspektor kriminalističke policije u Nišu.

Porodična tragedija

Ivana Ilić (25), majka Danke Ilić, od 17. godine je u vezi sa svojim sada već mužem Milošem Ilićem (30). Imaju starijeg sinčića i mlađu ćerkicu Danku koja će u maju napuniti 2 godine. Ivana je trudna, zbog čega u istrazi nestanka nije mogla da bude ispitana na poligrafu.

Majka Danke Ilić je rođena i odrasla u Brestovcu, prigradskom naselju na pola puta između Banjskog polja i Bora. U Brestovcu je pohađala osnovnu školu, a srednju mašinsko-elektrotehničku školu završila je u Boru. Pred polazak u srednju školu Ivani Ilić je umrla majka, pa je odrasla u kući sa dedom, ocem i bratom. Nakon što je rodila devojčicu, Ivana nije često dolazila u Banjsko polje – odnosno komšije tvrde da je nisu često viđali.

Pre oko godinu i po Ivana i Miloš Ilić su se preselili u Bor. Na isti dan su organizovali svadbu i krštenje svog sina, starijeg deteta. Žive u trosobnom stanu Miloševih roditelja. Komšije iz Bora pričaju da Ivana i Miloš često šetaju sa decom – dečaka vode za ruku, devojčicu u kolicima. Od skoro su šetali i s ćerkom Dankom kada je prohodala. Opisuju ih kao posvećene roditelje. Kažu da su deca uvek bila lepo obučena, nikad zapuštena.

Svi članovi porodice opet u policiji

Svi članovi porodice majke i oca nestale Danke Ilić (2) danas i narednih dana će davati izjave u policiji. Ujak Danke Ilić došao je danas oko 11 sati u policijsku stanicu u Boru gde daje izjavu povodom nestanka sestričine Danke Ilić (2).

Policija je više puta apelovala da su saslušanja članova porodice, kao i poligrafsko testiranje standardna procedura, kao i da niko u ovom trenutku nema status osumnjičenog, već se sve izjave uzimaju kako bi policija došla do što većeg broja informacija i na pravi način usmerila dalju istragu.

(Alo.rs/Blic/ Srpskainfo)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading