sneg
Foto: Alo/Foto: RINA

Srbiji je danas prodor hladnog fronta doneo drastično zahlađenje, a tempertatura je nakon jučerašnjih 24°C opala i za više od 20 stepeni. Širom zemlje bilo je kiše i pljuskova, a zapad Srbije zavejao je i sneg. Pred kraj dana i tokom večeri delove Srbije zahvatili su i pljuskovi sa grmljavinom, ali i sneg sa grmljavinom.

Ove večeri jakih padavina ima na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije, kao i u delovima centralne Srbije. U nižim predelima pada jaka kiša, a u brdsko-planinskim predelima sneg. Na jugu Srbije kiša i sneg praćeni su i grmljavinom, piše Telegraf.

Sneg sa grmljavinom pogodio je Peštersku visorovan, delove Kopaonika, Stare planine, ali i planine na Kosovu i Metohije, gde je u nižim predelima obilna kiša praćena grmjavinom.

Snežna granica i temperartura od 0°C spustili su se na 300 do 500 metara nadmorske visine.

U nastavku večeri jaka kiša padaće na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, na Kosovu i Metohiji i u Pčinjskom okrugu, uz pljuskove sa grmljavinom, dok će jak sneg padati na jugozapadu Srbije i u brdsko-planinskim predelima na jugu, jugoistoku i istoku Srbije.

Ove večeri temperature u Srbiji kreću se od 1 do 7°C, u Beogradu je 4°C. Zlatibor meri -1°C, Sjenica 0°C, a Kopaonik -4°C. U toku dana na jugu i jugoistoku Srbije bilo je i 20°C.

Istovremeno, na severu i na zapadu Srbije i u većem delu centralne Srbije padavine su pred kraj dana prestale i ove večeri je došlo i do razvedravanja, a u Vojvodini i u Beogradu je i vedro.

Inače, padavinska zona premešta se dalje ka jugu i istoku.

Do jutra na jugu i jugoistoku Srbije očekuje se i više od 20 litara kiše po kvadratnom metru, na planinama i do 20 centimetara snega.

Najviše snega ranije tokom dana palo je na zapadu Srbije i na Zlatiboru i to oko 15 centimetara.

Na severu Srbije u ponedeljak će biti sunčano, uz razvoj oblačnosti. U ostalim predelima Srbije biće promenljivo oblačno, na jugu ujutro i pre podne sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a uslova za sneg biće rano ujutro i u nižim predelima južne Srbije.

Do večeri u svim predelima sledi razvedravanje.

Ponedeljak će doneti i jak severozapadni vetar, do večeri u slabljenju.

Već od utorka se vraća proleće, uz tempeature do 20°C.

Od srede do petka biće i veoma vetrovito vreme, uz olujne udare košave.

Tokom sledećeg vikenda očekuje se sunčano i može se reći i letnje vreme, uz temperature iznad 25°C, pa i do 27-28°C.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading