novac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prema konkursu koje je sprovelo Ministarstvo za brigu o porodici novac će dobiti 68 gradova i opština u Srbiji.

Darija Kisić

Srpska napredna stranka

 

- Cilj nam je da do 2027. godine podržimo sve gradove i opštine i na taj način doprinesemo jačanju lokalne pronatalitetne politike. Jako sam srećna što ste i vi iz sopstvenih budžeta izdvojili veća sredstva za pronatalitetnu politiku, a svojim radom svi pokazujemo da nam je zajednički cilj da nas bude što više. Srbijo, deca nam se rađala - rekla je Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici.

- U Nišu ćemo u cilju povećanja kapaciteta predškolske ustanove rekonstruisati vrtić, u Paraćinu izgraditi igralište i sportski teren, u Somboru igralište takođe, u Beočinu sufinansirati besplatan boravak dece u vrtićima, u Žitorađi je planirana rekonstrukcija sportske sale u osnovnoj školi. U Zrenjaninu će se srediti vrtići u okolnim mestima i proširiti kapaciteti, dok će u Кragujevcu biti zamenjena stolarija, u Blacu je planirana dogradnju obdaništa, a u Novom Pazaru renoviranje školskog odeljenja...- rekla je ona. 

Kako navode u Ministarstvu, Raška će zajedničkim sredstvima MINBDP i lokalne samouprave nabaviti terensko vozio za uslugu pomoć u kući, a opremiće se i Savetovalište za rani razvoj:

- U Bosilegradu je nabavljen minibus za prevoz dece i mladih, u Sremskoj Mitrovici će biti unapređen rad škole za roditeljstvo, u Šapcu će se pripremiti poklon paketi i oprema za bebe, a u Bogatiću su nabavljeni udžbenici za učenike prvog razreda. Ustanova „Naša radost“ u Brusu biće opremljena senzornim elementima, a u Кuli su nabavljeni školski materijal i udžbenici za sve učenike prvog razreda.

Prošle godine sufinansirani projekti u 52 lokalne samouprave - igrađeno 19 dečijih igrališta, rekonstruisano 15 vrtića i sedam školskih odeljenja, obezbeđeni besplatni udžbenici i prevoz do škole, opremljena ginekološka odeljenja i odeljenja za potpomognutu oplodnju, organizovane škole roditeljstva, pružena podrška mladima za život i ostanak na selu.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading