Bojler majstor Branislav
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Gotovo da  nema osobe koja bar jednom u životu nije čula ovu rečenicu. Mrtva trka čega se Srbi više plaše - promaje, ili upaljenog bojlera tokom kupanja... 

Ipak, ovaj drugi strah može da bude skroz opravdan... jedan majstor iz Srbije je pokazao jezivu stvar koja se nalazi u bojleru i stavio tačku na raspravu! Toga bi ipak trebalo da se plašimo...

- Zašto ja uporno pričam o ovome? Neki kažu da plašim ljude. Bolje da vas plašim nego da se ne daj Bože desi nešto. Evo, pogledajte sami kako je grejač pukao, vidite unutra, dodiruje cev grejača. I ovde je moglo doći do strujnog udara, sva sreća pa je ovo puklo u toku grejanja. Zato uvek kažem, isključujte bojler dok se kupate, a vi što se smejete ostavite uključen bojler - kaže na snimku koji je objavio Branislav Kostić, vodoinstalater.

On je u postavljenom klipu pokazao razliku između novog, nekorišćenog i pokvarenog grejača koji je upravo izvadio iz bojlera. Kako se vidi i kako i majstor sam kaže, magnezijumske anode na pokvarenom grejaču skoro i da nema.

"Zato menjajte grejače! Verujte mi, koliko god mislite da je skupo, nije kada je život u pitanju. Ne plašim nikog, ali zbog ovakvih stvari može doći do strujnog udara. i isključujte bojler kada se kupate!

Koliko neodržavani bojleri i instalacije mogu da budu opasne nedavno je to potvrdio i slučaj iz Čačka gde je u isto vreme eksplodiralo više bojlera i nakon čega je izbio i požar.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading