Upis đaka prvaka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Roditelji mogu na jednostavan način da zakažu termin u željenoj osnovnoj školi za upis i testiranje deteta. Odlaskom u osnovnu školu u zakazanom terminu roditelji završavaju sve aktivnosti vezane za upis, bez potrebe da donose ijedan papirni dokument.

Školske 2024/2025. u prvi razred se upisuju sva deca rođena od 1. marta 2017. do kraja februara 2018. Roditelji ove dece imaju zakonsku obavezu da upišu svoje dete u prvi razred.

Postoji mogućnost da se u prvi razred osnovne škole upišu deca koja će 1. septembra imati šest, šest i po godina. To se odnosi na decu rođenu od 1. marta do 31. avgusta 2018.

Prevremeni upis je specifičan, jer dete mora da prođe kroz proveru spremnosti za polazak u školu koju vrši psiholog. Na osnovu mišljenja psihologa škola može da preporuči: upis deteta u prvi razred ili odlaganje polaska u školu za godinu dana, uz nastavak pohađanja pripremnog predškolskog programa.

Roditeljima je na Portalu eUprava na raspolaganju i imenik sa kontaktima svih osnovnih škola, kao i kontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na broju telefona 011/7350557, a operateri su dostupni radnim danima od 8.00 do 15.00 časova.

Usluge zakazivanja termina za upis uspostavila je Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom zdravlja koje se realizuje na ovaj način od 2020. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading