sneg u Beogradu
Foto: Alo/Dejan Briza

U toku večeri zapadne i jugozapadne predele Srbije zahvatiće jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Ova oblačnost sa padavinama tokom noći i u utorak će se širiti dalje prema istoku i jugu. Istovremeno, u severnim i centralnim predelima Srbije ostaće suvo.

Najobilnija kiša očekuje se na jugu i jugozapadu Srbije gde bi palo 10 do 20 milimetara kiše po kvadratnom metru.

U noći između ponedeljka i utorka i u utorak pre podne u predelima južne, zapadne, jugozapadne i jugoistočne Srbije iznad 1300 metara nadmorske visine očekuje se sneg, pri čemu bi palo i do 10 centimetara snega.

Na mnogim planinama i dalje bi padala kiša, dok bi sneg padao na najvišim delovima Zlatibora, na Zlataru, na Goliji, na Kopaoniku, na višim delovima Peštera, na planinama Kosova i Metohije, na Staroj planini, Suvoj planini, Kukavici...

U ovim predelima temperatura bi se spustila na -2 do 0°C, dok bi se u nižim predelima kretala od 3 do 7°C. Kako će na severu Srbije biti suvo, u Vojvodini i vedro, minimalna temperatura zbog većeg izračivanja spustiće se na 1°C, pri tlu može biti i mraza.

Ovo pogoršanje vremena biće uslovljeno prodorom hladnog fronta, a u utorak će duvati i jak, na istoku Srbije, na planinama i u Pomoravlju i veoma jak severozapadni vetar, lokalno uz olujne udare od 60 km/h.

Danas se snežni pokrivač nalazi iznad 1500 metara nadmorske visne, a Kopaonik meri oko 8 cm snega.

U utorak bi se snežna granica spustila na 1200-1300 metara, rano ujutro lokalno i niže.

U utorak posle podne padavine će prestati u svim predelima Srbije, a kako će se u noći ka sredi izvedriti, u sredu ujutro u većini predela uz vedro vreme biće i slabog mraza.

Otopljenje se očekuje od četvrtka.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading