Proleće usred zime u Beogradu
Foto: Alo/Dejan Briza

 U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, na severu suvo, a u ostalim krajevima sredinom dana i posle podne ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom, na visokim planinama sa snegom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža temperatura biće od jedan do sedam, a najviša dnevna od 14 do 19 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, sredinom dana i posle podne sa slabom kratkotrajnom kišom. Najniža temperatura biće od pet do sedam, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

Mesečna prognoza RHMZ-a 

Prema prognozi do kraja marta i do 15. aprila, i narednih mesec dana biće u znaku toplijeg vremena, a temperature će biti prilično ujednačene, osim pred početak proleća kada će biti u manjem kratkotrajnom padu. Takođe, kraj marta i prvu polovinu aprila obeležiće padavine.

-Očekuje se u aprilu do 4 mrazna dana u nižim predelima, u Kuršumliji, Zaječaru, Dimitrovgradu i Ćupriji, a u brdsko-planinskim krajevima od 5 na Zlatiboru do 15 na Kopaoniku. Za april se prognozira količina padavina u nižim predelima od 40 mm do 65 mm, a na planinama od 70 do 95 mm, što je višegodišnji prosek u većem delu Srbije – objavio je RHMZ.

Najviša padavina na planinama

Broj dana sa padavinama u nižim predelima bi bio od 10 u Negotinu do 14 u Ćupriji, a u brdsko-planinskim krajevima do 16 dana na Kopaoniku i Zlatiboru.

U aprilu samo 2 vetrovita dana

Pojačani vetar će duvati do kraja meseca 17., 19., 20., 24. i 25. marta, dok će u prvoj polovini sledećeg meseca vetrovito biti samo 1. i 2. aprila.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading