hladno vreme
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ujutro temperatura od 0 do 5. u Beogradu do 6°C. Maksimalna temperatura biće od 12°C na severozapadu do 18°C na jugu i jugoistoku Srbije, u Beogradu do 14°C, piše Đorđe Đurić u vremenskoj prognozi za Srbiju.

U toku večeri i noći u zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima i ova oblačna i padavinska zona u utorak će širiti dalje prema istoku i jugu, dok će na severu ostati uglavnom suvo, uz razvedravanje. Na višim planinama očekuje se sneg. Više padavina očekuje se na jugu i na zapadu Srbije i palo bi i do 20 milimetara kiše po kvadratnom metru, a na višim planinama i desetak centimetara snega.

Utorak će doneti i jak severozapadni vetar, naročito na istoku Srbije, u Pomoravlju i na planinama, ali će vetar do večeri oslabiti.

Maksimalna temperatura biće od 8 do 14°C, u Beogradu do 10°C. U sredu i kalendarski počinje proleće.

Očekuje se vedro i prohladno, dok se ujutro u većini predela očekuje i mraz, uz temperature ispod 0°C. Maksimalna temperatura tokom dana biće od 10 do 14°C, u Beogradu do 12°C.

Mraz se očekuje i u četvrtak ujutro, ali će tokom dana biti osetno toplije, uz temperature od 15 do 20°C.

Inače, niske jutarnje temperature, uz mraz,  mogle bi nepovoljno da deluje po poljoprivredne i ratarske kulture, pa će biti neophodne adekvatne mere zaštite.

U petak i dalje sunčano, uz pravo prolećno vreme, a temperature će prelaziti 20°C.

U subotu se nastavlja veoma toplo vreme, ali uz postepeno povećanje oblačnosti, pa se u nedelju na severu Srbije očekuje i kiša.

Oko 25. marta očekuje se prolazno zahlađenje i pad temperature na vrednosti od 10 do 15°C, uz kišu i pljuskove, na višim planinama i sneg, da bi na samom kraju marta usledio postepeni porast temperture vazduha.

Dakle, sam kraj kalendarske zime doneće Srbiji manje zahlađenje, prvi dan proleća i pojavu mraza, ali manje-više vreme do kraja marta biće uglavnom u skladu sa kalendarom, zaključuje Đurić.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading