Zlatiborsko selo Gostilje
Foto: Printscreen/RINA

- Gostilje je neizostavna tačka na mapi svih turista koji posećuju Zlatibor. Sezona ovde traje skoro 365 dana u godini. Svakako ova nominacije će biti dodatni impuls za razvoj nekih novih turističkih sadžraja, promociju, da što više ljudi vidi te naše prirodne lepote, taj već čuveni vodopad, vrh Čigotu, sa svim njihovim mogućnostima i razvojnim potencijalima, rekao je za RINU Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

On dodaje da je selo Gostilje primer dobre prakse kako se razvija selo i to kroz zajedničku kordinaciju lokalnog stanovništva, turista i opštinskog rukovodstva.

- Pre svega jako je važan rad na unapređenju infrastrukture, a to je osnov svega, jer time dobijamo mogućnost da valorizujemo druge lokalitete i manifestacije u selu. I ono što je bitno, u narednom periodu prateći ova isksustva koja smo stekli i znanja, mi ćemo sigurno kandidovati selo na jedan viši nivo. Da li će to biti dovoljno dag a izaberu za najbolje turističko selo videćemo, ali će sigurno doprineti, boljem i kvalitetnijem životu i meštana i turista, kaže Živanović.

NAJBOLJE TURISTIČKO SELO NA SVETU JE KOD NAS?! jedno je od najuređenijih i najposećenijih na čitavom Balkanu

Shutterstock

 

Gostiljski vodopad je jedan od najuređenijih lokaliteta u okolini Zlatibora, gde su uređene pešačke staze, prostor za piknik, dečije igralište. Nedaleko od vodopada izgrađen je bazen, fudbalski teren, a rodna kuća Dimitrija Tucovića potpuno je rekonstruisana.

Zlatiborsko selo Gostilje

RINA

 

Osim što obiluje očuvanim prirodnim i kulturno-istorijskim vrednostima, selo Gostilje pravi je primer kako se ruralni turizam u savremenom svetu može razvijati na održiv način i kako dobrim ulaganjima i afirmacijom mikroturističkih lokaliteta može u potpunosti da se unapredi život sela.

U selu Gostilju postoji i nekoliko seoskih turističkih domaćinstava, konačište i restoran Gostiljska vrela, a zahvaljujući velikom broju domaćinstava koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom turisti u ovom selu imaju priliku da uživaju u autentičnom seoskom ambijentu, domaćim proizvodima i gastronomskim đakonijama.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading