učeničke kompanije
Foto: Alo/FB Dostignuća mladih

Tradicionalno takmičenje učeničkih kompanija održano je juče u Nišu, a tri najbolje kompanije srednjoškolaca plasirale su se na nacionalno takmičenje.

- Bilo je ovo jedno od najkonkurentnijih takmičenja do sada ali na kraju četvoročlani žiri odlučio da je šampionsku poziciju osvojila je kompanija OutMark iz Gimnazije u Zaječaru koja se bavi proizvodnjom narukvica koje su namenjene avanturistima, pružajući im sve što je potrebno za osećaj sigurnosti i uživanje u prirodi - navode iz Dostignuća mladih koje organizuje takmičenje.

učeničke kompanije

FB Dostignuća mladih

 

Drugo mesto osvojila je učenička kompanija "SweetNi" iz Ugostiteljsko-turističke škole u Nišu koja proizvodi, pakuje i prodaju jedinstven krem na bazi žira.

Navode da im je ideja bila da osmisle poslasticu koja neće sadržati dodati šećer, koja će biti hranljiva i zdrava, a istovremeno ukusna.

- Proizvod se sastoji samo od prirodnih sastojaka kao što su brašno od žira, urme, čokolada sa visokim sadržajem kakaa i maslac - objasnili su niški đaci za Južne vesti.

Bronzanu medalju osvojila je učenička kompanija "Ecoplants" iz Srednje škole iz Žitorađe koja se bavi proizvodnjom biopreparata od ostataka hrane, koji stimulišu rast i štite biljke povrtarke od štetočina.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading