Osmi mart
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Da li je mnogo dati 500 dinara? Sudeći po komentarima roditelja, nekima je i to bilo previše, drugima je minimum bio 1.000 dinara, a bilo je i onih mama koje su za kupovinu poklona izdvojile po 3.000 dinara.

Komentari, ali i žučne rasprave roditelja ni ove godine nisu izostali, kao ni brojni ironični komentari da bi bilo najbolje da se vaspitačicama i prosvetnim radnicama „kupi stan od 80 kvadrata“, „uplati letovanje i zimovanje“, „kupi bunda od činčile“...

Kako nam je ispričala jedna mama deteta koje ide u vrtić, njena grupa dala je po 3.000 dinara, a ovaj Osmi mart pamtiće po stresu koji je doživela zbog poklona za vaspitačice.

Osmi mart

Foto: Shutterstock

 

- Mi smo skupljali novac za tri vaspitačice koje vode brigu o našoj deci. Predlog je bio da onaj ko želi uplati po 3.000 dinara, i tu su se već javili problemi i svađe između roditelja. Mnogi od njih nisu želeli da daju novac, pa smo nas nekoliko na kraju uspeli da skupimo po 15.000 dinara za svaku vaspitačicu - rekla nam je na početku razgovora mama dvogodišnjeg dečaka, i dodala:

- Kada se taman ta situacija rešila, nastao je problem oko toga šta da kupimo vaspitačicama. Bilo je predloga da im poklonimo kožne novčanike, priveske, minđuše, parfeme...Bilo je predloga da uz poklon obavezno ide buket cveća i čokolada. Ni to nije moglo da prođe bez trzavica među mamama, pa smo na kraju nekako uspele da se dogovorimo da im poklonimo poklon vaučere u vrednosti od 15.000 dinara - završila je ona za Alo!.

Cvet ili cigarete

S druge strane, ni roditelje starije dece nije zaobišla osmomartovsko ludilo zbog kupovine poklona, pa su se mnogi od njih pobunili.

„Da li je normalno da deca skupljaju za Osmi mart po 500 dinara za profesorku srednje škole. Kaže mi dete neki su se bunili, ali ne vredi. Svi će dati toliko jer ih je sramota da daju manje od ostalih. Ljudi, to je oko 15.000 din za poklon. Ovo je suludo. Jedna profesorka im je rekla da ni slučajno ne skupljaju za nju jer to je novac od roditelja i ona to ne želi. Svaka čast toj ženi, eto ima i ko razmišlja racionalno“, glasio je komentar jedne majke, nakon kojeg je usledila rasprava.

I dok su pojedini tvrdili da je i 500 dinara previše, bilo je i onih koji su odmah prešli u atak na pušače, koji u dnevno izdvajaju malo manju sumu za cigarete.

„Za godinu dana kod vaspitačice, učiteljice/nastavnice/profesorke vam je mnogo da date 500 dinara, odnosno dva dinara dnevno što vam uči decu... A nije vam mnogo da svaki dan ispod nosa podžamite od 300 do 500 din... Muka mi je od vašeg p****avanja, jadnih napaćenih majki koje će eto zbog tog poklona prosvetnoj radnici svog deteta ostati bez kutije cigara ili kafe u nekom kafiću... Licemeri ste obični, a da ste vi na mestu tih prosvetnih radnika, očekivali bi što skuplji poklon“, napisala je jedna žena.

Umesto poklona donacija za bolesnu decu

Bilo je i onih koji su pronašli drugačije rešenje, pa su novac od poklona preusmerili na žiro-račun bolesnog deteta.

„Moj sin je 7. razred i složili smo se na savetu roditelja da to što bismo dali za poklone skupimo i da uplatimo za neko dete iz fondacije jer njima je to potrebnije“, rekla je jedna od majki.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Premijerka Ana Brnabić i njena partnerka, doktorka Milica Đurđić su pre devet godina udomile psa. 🐶 U razgovoru za Alo, Milica Đurđić ispričala je kako je mešanac Lav zaustavio njihov automobil i kako je, kako ona kaže, Lav njih našao. 🥰 Ceo intervju pogledajte u 20h na našem YouTube kanalu ▶️ Ako želite da usvojite psa ili mačku, posetite Facebook stranicu Pet Mondo Serbia 🐈🐶 #alo #alodnevnenovine #anabrnabic #milicadjurdjic #fypシ゚viral #fypシ #fy #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading