molitva
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Ne morate striktno čitati ove molitve koje smo odabrali, možete se ispovediti, reći šta vam je na duši i moliti Boga da okaje vaše grehe. No, pojedini se osećaju daleko prijatnije ako pred sobom imaju molitvu koju čitaju svako veče, te im molitva pred spavanje postaje neka vrsta utehe.

Evo nekoliko molitvi koje će vam pomoći da se osetite bolje, blisko Bogu i uz koje ćete lakše da zaspite.

Pročitajte svaku od ovih molitvi i pronađite onu koja vam najviše odgovara. Pratite svoju intuiciju i nađite onu koja vam odgovara i ponavljajte svake noći i brzo ćete je naučiti napamet. Naravno, možete promeniti molitvu kad god to poželite.

Molitva prva Svetog Makarija Velikog Bogu Ocu

- Bože večni i Care svakog stvorenja, koji si me udostojio da doživim do ovoga časa, oprosti mi grehe, koje učinih, ovoga dana delom, rečju i mišlju. I očisti, Gospode, smirenu dušu moju od svake prljavštine tela i duha. I daj mi, Gospode, da mi san ove noći prođe u miru, da bih ustavši sa skromne postelje, ugađao Presvetom imenu Tvom u sve dane života svoga, i pobedio telesne i bestelesne neprijatelje koji vojuju na mene. I izbavi me, Gospode, od sujetnih pomisli i rđavih želja koje me prljaju. Jer je Tvoje carstvo, sila i slava, Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Molitva druga

- Gospode Bože naš, što sagreših ovoga dana rečju, delom i mišlju, oprosti mi kao blag i čovekoljubiv. Podari mi miran i tih san, pošalji mi svoga Anđela čuvara koji me zaklanja i čuva od svakoga zla. Jer si Ti čuvar duša i tela naših, i Tebi slavu uznosimo, Ocu i sinu i Svetome Duhu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Molitva treća Anđelu čuvaru

- Anđele Hristov, čuvaru moj sveti, duše i tela moga pokrovitelju, oprosti mi sve što zgreših u današnji dan i izbavi me od svakoga lukavstva neprijateljskog mi protivnika, da ne bih nikakvim grehom razgnevio Boga mog; no moli se za mene grešnog i nedostojnog slugu, da me pokažeš dostojna dobrote i milosti Svesvete Trojice, Matere Gospoda moga Isusa Hrista i svih svetih. Amin.

Molitva Svetog Joanikija

- Nadanje je moje Otac, pribežište moje Sin, zaštita moja Duh Sveti, Trojice Sveta slava Ti.

Molitva Presvetoj Bogorodici

- Dostojno je, vaistinu, blaženom zvati Tebe, Bogorodicu, uvek blaženu i preneporočnu i Mater Boga našega. Časniju od Heruvima i slavniju neuporedivo od Serafima, Tebe što Boga – Reč neporočno rodi, vaistinu Bogorodicu veličamo. Blaga Majko blagoga Cara, prečista i blagoslovena Bogorodice Marijo, milost Sina Tvoga i Boga našeg izlij na moju strasnu dušu, i Tvojim molitvama uputi me na dobra dela, da bih ostalo vreme života svoga proveo bez poroka i Tobom raj našao, Bogorodice Djevo, jedina čista i blagoslovena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading