Učionica sa klupama
Foto: Shutterstock/Shutterstock

U Srbiji postoje dva školska kalendara za đake u kojima se raspusti ne poklapaju. Ministarstvo prosvete propisuje kalendar koji važi za sve, osim za đake sa AP Vojvodine. Tako đaci u Vojvodini ne odlaze na raspust u isto vreme kao i njihovi vršnjaci u ostalim delovima Srbije.

Za đake koji pohađaju osnovne i srednje škole u Vojvodi prolećni raspust počinje u četvrtak, 28. marta i završava se u sredu, 3. aprila. S druge strane, đaci u ostalim školama na raspust odlaze mesec dana kasnije, 29. aprila , a sa nastavom počinju 7. maja.

U toku školske godine đaci imaju tri veća raspusta, letnji, zimski i prolećni koji je ujedno i poslednji raspust do kraja nastavne godine.

Ministarstvo takođe propisuje i datum kada maturanti gimnazije završavaju sa nastavom. Ove godine, gimnazijalci četvrte godine raspustiće se 24. maja, dok će učenici trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola na raspust otići 31. maja, zajedno sa osmacima.

Što se tiče ostalih osnovaca, oni će u letnjem raspustu moći da uživaju od 14. juna, dok za ostale srednjoškolce raspust počinje sedam dana kasnije. 21. juna.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Šta je ovaj predmet i koji mu je naziv? 😄 Pišite nam u komentarima 👇🏻 #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #viral #fypシ #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading