hladno vreme
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Danas malo do umereno oblačno, na istoku i jugu regiona ponegde pojava kiša ili pljuska. Duvaće slab do umeren, jugoistočni vetar tokom dana u daljem slabljenju, piše Marko Čubrilo u vremenskoj prognozi za prvu polovinu marta.

U nedelju i ponedeljak tokom većeg dela dana pretežno sunčano i relativno toplo, u ponedeljak će jugoistočni vetar ponovo malo pojačati. Dnevni maksimumi znatno iznad proseka i trebali bi se kretati od +9 do +19, lokalno i oko +21 stepen Celzijusa.

U ponedeljak uveče pod uticajem slabog ciklona pogooršanje zahvata južne i jugozapadne predele regiona i ovo pogoršanje će se u utorak proširiti nad ostale delove regiona. U utorak će padavine uglavnom biti pljuskovitog karaktera i ponegde će i izostati. Maksimum u manjem padu i trebao bi se kretati od +8 do +16 stepeni Celzijusa.

Od 06.03. do oko 09.03. treba očekivati umreno zahlađenje uz naoblačenje i pojavu padavina, posevno oko 07.03. Tih dana će se sesveroistoka ka nama spustiti određena količina hladnijeg vazduha, a nad Jadranom će se nalaziti slab ciklon.

Uz umeren severni i severoistočni vetar biće kiše povremeno u nizijama, dok je na planinama preko 1.000 metara nadmorske visine moguć slab sneg. Maksimumi od +4 do +12 stepeni Celzijusa.

Oko 09.03. postoji opasnost pojave slabih, prizemnih, mrazeva ali za sada deluje da oni svakako ne bi išli ispod -1 stepen Celzijusa, posebno ne u predelima ispod 700 mnv. Posle 10.03. stoji signal za novo otopljenje i do oko polovine meseca ansamble niz ECMWF-a drži signal za relativno toplo vreme uz čestu pojavu padavina.

U ovom momentu na sreću barem do polovine meseca nema signala za bilo kakvo jače zahlađenje, zaključuje Čubrilo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading