hitna pomoć zatrpana pozivima
Foto: Alo/Foto ALO!

Kako je navela dr Milena Popović govoreći za RTS, ekipa Hitne pomoći tokom noći imala je manje posla nego što je uobičajeno. Ističe da je bilo 94 intervencije i 17 poziva na javnom mestu.

- Bila je jedna lakša saobraćajna nesreće noćas oko 1 sat, na isključenju za Plave Horizonte. Muškarac sa lakšim povredama, starosti 25 godina, prevezen je u KBC Zemun. Zaista mirna noć što se tiče takvih nekih intervencija. Što se tiče teških trauma nije bilo - kaže dr Popović.

Međutim, bilo je alkoholisanih stanja maloletnika.

- U pitanju su opet maloletna lica. Ono što se ponavlja iz vikenda u vikend, nastavlja i dalje da prati taj neki trend održavanja. Deca od 15-16 godina, bez pitanja pola, muško, žensko, zaista vozimo na VMA u stanjima teškog pijanstva - kaže dr Popović.

Najviše zvali hronični pacijenti

- Pored ovih poziva, bilo je dosta hroničnih pacijenata, koji su nas zvali. Bilo je 1411 veza, napravljeno za 24 sata. Pacijenti koji su imali kardiološke tegobe, bolove u grudima, bolove u stomaku, to su bili noćas češći pozivi - kaže dr Popović.

Ona je dala i savet za pacijente koji su prethodnu noć bili u teškom alkoholisanom stanju.

- Rehidratacija je potrebna da bi se taj alkohol eliminisao. Potrebno je vreme da jetra obradi tu veliku količinu alkohola. Dosta tečnosti, odmaranja. Rasol kao stalni savet i naše bake savetovale, može da se uzme u obzir- rekla je dr Popović za RTS.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading