Otac dečaka kojeg je napao pas lutalica
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen TV Prva

Mališan je sa mlađim bratom i roditeljima izašao iz restorana, zajedno su išli ka kolima na parkingu, a onda im je u susret pritrčao čopor pasa.

- Bio je lep dan, mislili smo možda i da prošetamo malo sa decom, jer ja sam često odsutan zbog posla. Krenuli smo iz restorana, dete se tri metra odvojilo od mene i žene da pozove brata, on je beba od 16 meseci, mada je prohodao i hteli smo da ga spustimo na zemlju. Bolje što nismo. U trenutku sam samo pogledao i u susret nam prilazi pas, trči prema detetu. Nisam znao kako da reagujem. Nekako, ne smem ni previše naglo da reagujem, to mi je neko iskustvo odranije - rekao je Đorđe Mendžarić.

"Scena će nam zauvek ostati urezana"

Dodaje da su žena i deca doživeli traumu, za čitav život i da su i dalje jako uplašeni.

- Ja ne mrzim životinje. Nemam ništa protiv pasa i uopšte životinja, ali takvu scenu, verujte, ne znam... Detetu će ostati urezano večito, ali ostaće i meni, jer to je bila jedna scena koju ja ne mogu da zaboravim. Napada ga, ja ne znam šta da uradim. Prilazim i grabim ga i ostajemo nas četvoro u jednom krugu, jedno pored drugih, opkoljenih sa pet pasa koji laju na nas, ujedaju, grizu, reže. Deca plaču, vrište, žena plače, skače, vrišti, ja se okrećem i vidim da nema nigde nikoga - ispričao je vidno potresen otac.

Ubrzo nakon, u pomoć su im pritrčali gosti iz restorana.

- Svi koji su videli istrčali su i ko je šta dograbio, počeli su da mašu, da viču, i žene i muškarci, tu je bilo i jedno svešteno lice. Psi su se malo nekako razbežali, ali i dalje su kružili tu oko nas, lajali i hteli da nas napadnu, ali prvenstveno su im cilj bila deca - kaže Đorđe.

Otac dečaka kojeg je napao pas lutalica

Foto: Printscreen TV Prva

 

"Najviše su na decu kidisali"

- Deca su istraumirana, psi su najviše na decu kidisali. Bukvalno dete su hteli da rastrgnu. Ja sam ih šutirao i pocepali su mi patike i svašta nešto, ali konkretno su bili usresređeni na decu sve vreme - ispričao je Đorđe za TV Prva.

Dečak je srećom prošao bez težih telesnih povreda.

- Srećom, imao je baš debeo duks i jaknu, da je bio u majici ili nešto, povrede bi bile u mnogo većem obimu, otkinuo bi mu deo ruke. Ovako ima hematom veliki, ima strah, povređen je i priča o tome, sutra ide kod psihologa - ispričao je otac.

Ceo slučaj je prijavljen policiji, ali problem pasa lutalica, ali i onih divljih sa vlasničkim ogrlicama, još uvek nije rešen.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading