NOVI BEOGRAD ZGROŽEN „Sram vas bilo komšije!“ Svi osudili sramnu inicijativu stanara blokova
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

Inicijativa je na glasanje stavljena nakon sastanka stambene zajednice, ali nije poznato šta su stanari u Gandijevoj ulici odlučili na kraju.

Kako se može pročitati u obaveštenju objavljenom na platformi X, stanare Gandijeve 44 na Novom Beogradu se pojavila inicijativa da se ukloni rampa za osobe sa invaliditetom ispred visokog prizemlja, predložena od strane nekolicine prisutnih na sednici stambene zajednice.

„Sram vas bilo komšije! Hoće da uklone rampu za invalide jer se trenutno ne koristi i kao naružuje izgled!“ napisao je vidno ljut korisnik mreže X koji je objavio to obaveštenje i dodao da „možemo da sredimo da postanete invalidi pa da se ipak koristi“.

Prema onome što piše u obaveštenju, stanari se pozivaju da učestvuju u anketi povodom ove odluke do 4. marta, a pored toga upitani su i za mišljenje o vraćanju boje liftova u pređašnju sivu boju.

Kao razlog za uklanjanje rampe za invalide navodi se da taj prilaz zgradi ne koristi, a po mišljenju nekolicine stanara koji su to predložili, ona i narušava izgled zgrade.

- Poštovane komšije, obaveštavam vas da je na sastanku stambene zajednice od nekolicine prisutnih bilo reči o tome da rampa za invalide ispred visokog prizemlja nije potrebna našoj zgradi i da „naružuje“ njen izgled, - piše na listu zalepljenom na ulaz.

incijativa stanara

Foto X/printskrin

 

Ovaj predlog izazvao je polemiku na drušvenim mrežama, a korisnici nisu štedeli predlagače u svojim reakcijama, piše Blic.

Jedan od njih primetio je i da tu istu rampu koriste i roditelji sa kolicima, biciklisti i mnogi drugi, te da je zbog toga besmisleno reći da se ne koristi čak i ako u zgradi nema osoba sa invaliditetom.

Drugi su pak razmišljali zašto bi tako nešto palo na pamet bilo kome.

- Kad sklone rampu automatski dobijaju još jedno ili dva parking mesta, iako to baš tako ne izgleda - napisao je jedan od njih.

- Nije čak ni to u pitanju, nema nikakve koristi ako se ukloni. Izgleda da su samo zli ili glupi - nadovezao se autor objave.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading