Vreme
Foto: Tanjug/Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ (STF)

U većem delu Srbije topliji i prosečno vlažan, a u Vojvodini i Timočkoj Krajini topliji i vlažniji mart. Mogući slabi ili umereni jutarnji mrazevi.

Srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1,4 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek, objavio je Republički meteorološki zavod detaljnu prognozu.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha oko 5,6 stepena Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko jedan stepen u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom marta biće oko 13,4 stepena.

U većem delu Srbije mesečna količina padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka, a u Vojvodini i Timočkoj Krajini biće iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima za 10 mm do 20 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini martovska količina padavina iznosiće oko 47 mm.

Najtopliji februar

VLADIMIR ŠPORČIĆ (STF)

 

U aprilu toplije nego inače

Topliji i prosečno vlažan april. U prvoj dekadi aprila moguća je pojava slabog ili umerenog jutarnjeg mraza.

Srednja minimalna temperatura vazduha u aprilu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko jedan stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost aprilske srednje minimalne temperature vazduha oko 10,2 stepena. Srednja maksimalna temperatura vazduha u aprilu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za jedan do dva stepena u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom aprila biće oko 19,3 stepena.

Mesečna količina padavina tokom aprila biće u granicama višegodišnjeg proseka s vrednostima u proseku za oko 2 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini aprilska količina padavina iznosiće oko 54 mm.

Dosadne majske kiše

U većem delu Srbije prosečno topao i prosečno vlažan, a u jugoistočnoj Srbiji prosečno topao i vlažniji maj. Prema prognozi RHMZ, u ovom mesecu nigde bez kišobrana - treba da budemo spremni na čuvene majske kiše!

Srednja minimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,4 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature vazduha oko 13,5 stepeni. Srednja maksimalna temperatura vazduha u maju biće nešto malo viša od višegodišnjeg proseka. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom maja biće oko 24,1 stepen.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading