policija
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Youtube

Naime, na društvenim mrežama postoji čak nekoliko grupa u kojima se okupljaju različiti teoretičari zavere, pa između ostalih i antivakseri. 

Tu razmenjuju svoja iskustva i mišljenja, pa se može čuti sve i svašta. Ono što ih spaja je, pored toga što nisu stručni, nemaju veze sa medicinom i veruju svemu što čuju, samo da je protiv vakcina. 

Najnoviji biser je jedna žena koja je, kako je napisala, bila prevarena i naterana da odvede dete na vakcinaciju, pa bi sada da ga očisti! 

"Molim Vas za savet! Od čega da krenemo u čišćenju od nekoliko vakcina kod sina koji ima godinu dana i 8 meseci? Ponašalje koje ispoljava liči na hiperaktivno i preterano intenzivno emocionalno reaguje ( ispadi liče na tantrume). Koji protokol treba da kupimo i da li ga možemo u Srbiji nabaviti i gde možemo nabaviti sredstvo za čišćenje organizma? Ostale vakcine neće primiti, nisam uspela da se izborim na vreme da ih ne primi", napisala je ova žena. 

ANTIVAKSERI

Printscreen

 

Ako i zanemarimo to što nestručna osoba ne veruje lekarima, već savete traži na društvenim mrežama, gotovo je neverovatno da žena misli da se njeno dete ponaša "čudno" zbog vakcine, a onda opisuje normalno ponašanje za jednoipogodišnjaka. 

Ipak, ona je dobila po šta je došla, pa su je ovi fejsbuk-specijalisti uputili kod homeopata, koji, kako su objasnili, daju čitav niz lekova koji dečji organizam čisti od vakcina, te vraća na fabrička podešavanja! 

Nverovatno je i to što ovi ljudi kao da ne znaju da Zakon predviđa obaveznu vakcinaciju, da su ga potpisali lekari i da su zahvaljujući vakcinama spasavani milioni života kroz vekove. 

Podsetimio, među novim potvrđenim slučajevima malih boginja u Beogradu, su bliznakinje od 4 godine, rečeno je u Zavodu za javno zdravlje u Beogradu. One nisu vakcinisane MMR vakcinom. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading