RHMZ sneg
Foto: Printscreen/RHMZ

U Beogradu minimalne temperature ne bi trebalo da padaju ispod nule, a biće uslova za kišu, dok se za sedam dana predviđa vetar, stoji u prognozi.

Kada je u pitanju Novi Sad, najniže temperature se očekuju na prelazu iz februara u mart, tačnije 29. februara i 1. marta, ali ni tada neće biti ispod nule, dok će se gornji maksimumi kretati oko 13 stepeni Celzijusa.

Kiša se može očekivati tokom prvih deset dana marta.

Što se tiče Niša, iako su minusi iza nas, moguće je očekivati temperaturu ispod nule tokom prvih pet dana marta, dok će se gornji maksimumi kretati oko 12 stepeni Celzijusa, osim 24. februara kada se može očekivati i do 15 stepeni Celzijusa.

I vremenska prognoza za Kragujevac najavljuje da se može očekivati temperatura oko i ispod nule tokom prvih pet dana marta, kao i 11. marta, dok će se gornji maksimumi kretati oko 12 stepeni.

Ni na Zlatiboru nema nagoveštaja većih snežnih padavina. Sneg se očekuje 20, 27. i 28. februara, kao i 3. marta.

Sneg u Beogradu

Veljko Petranović

 

Ipak, nešto više snega očekuje se na Kopaoniku, gde je skoro polovina dana u ovom periodu označena pahuljicama.

Što se tiče sezonske prognoze, srednja minimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.4 stepeni Celzijusa u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini vremenska prognoza predviđa vrednost martovske srednje minimalne temperature vazduha oko 5.6 stepeni Celzijusa.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u martu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1 stepen Celzijusa u odnosu na višegodišnji prosek.

Sezonska vremenska prognoza za Beograd i širu okolinu najavljuje srednju maksimalnu temperaturu vazduha tokom marta koja će biti oko 13.4 stepeni Celzijusa.

U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom marta biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku oko šest mm višim, a u Vojvodini i Timočkoj Krajini biće iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima za 10 mm do 20 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini martovska suma padavina iznosiće oko 47 mm.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading