Desetogodišnja karate šampionka
Foto: Alo/Foto RINA

Za njene podvige čuo je ceo svet, a ona i dalje neumorno trenira. Međutim, ovo je tek početak jedne blistave i neverovatne karijere.

- Treninzi su veoma iscrpljujuži, ali me treneri motivišu da nastavim i da ne odustanem. Zavolela sam karate, jer mi se svidelo kako oni rade te tehnike u ovoj veštini i to me je privuklo. Iako idem u školu, uspevam da izdržim ovaj tempo i ne želim da odustanem - kazala je Jana za agenciju RINA.

Ona, iako mlada, sa ponosom nosi crni pojas oko struka osvojen sa sedam godina, a iz svoje osnovne škole gde pohađa treći razred donosi isključivo petice.

- Do sada sam osvojila jedanaest pehara i više od 240 medalja u raznim takmičenjima. Prvu i najdražu zlatnu medalju sam osvojila u Kruševcu gde je ujedno bilo i moje prvo takmičenje. Takođe, draga mi je i medalja sa Svetskog prvenstva u Makedoniji, kaže mala šampionka. 

Desetogodišnja karate šampionka

Foto RINA

 

Međutim, za hrabru Janu sada predstoji jedan veliki izazov, a to je Svetsko prvenstvo u Japanu, za šta se ova mlada Kragujevčanka uveliko sprema.

- Iza nje je veliko odricanje, oprobala se u raznim sportovima, ali je karate njena ljubav na prvi pogled i tu je dala najbolje rezultate. Ono što je najzanimljivije je što niko nije hteo da je primi pre šest godine na upis za karate, smatrajući da deca tek sa šest godina mogu da razumeju pravila. KK Kragujevac je prepoznao njene kvalitete i upisao je sa četiri ipo godine, što se kasnije pokazalo kao ispravno - pričaju Janini roditelji.

A klub koji je ovu šampionku oberučke prihvatio je Karate Klub Kragujevac, koji je do sada iznedrio mnoge takmičare koji su postali ozboljni borci na svetskom nivou.

Desetogodišnja karate šampionka

Foto RINA

 

- Klub postoji od 1995. godine, gde je prošlo bezbroj učenika i polaznika. Za svo ovo vreme klub nastoji da svo stečeno znanje usmeri na na mladež, da ih usmerimo na sport i da se ta deca razvijaju u pravom smeru. Sport je jedini način života koji mladi bi trebalo da praktikuju, naročito karate jer je to veština koja vas sprema za život - ističu Janini treneri Pavelina i Dušan.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading