Viola fon kramon
Foto: EPA/EPA

Nova kolumna Dragutina Matanovića objavljena je u Informeru:

Zašto je Viola fon srbofob? Ona duboko veruje da je došlo vreme nemačke hegemonije u Evropi i da Vučićeva politika nezavisnosti i neutralnosti predstavlja prepreku nemačkim interesima. Zato je svojevremeno izjavila da se unutar EU "zanemaruju geopolitičke implikacije procesa vakcinacije u Srbiji, pre svega kada je reč o ruskoj vakcini , Sputnjik V , ....o efikasnosti te vakcine još ne postoje nezavisni podaci". 

Naravno, za zapadne RNK vakcine Viola fon zna da su efikasne - šapnuo joj Bil Gejts. U julu 2023., posle tragičnih događaja u školi „Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu, Viola fon navija za smenu omraženog joj Vučića, pa piše: "Moja podrška ide svima onima na ulicama Beograda i širom Srbije koji još jednom zahtevaju promenu vlasti".

I dođoše izbori. Kada su đilasovci, koji su te izbore ultimativno i napismeno zahtevali, videli da su na njima dobili skoro milion glasova manje od liste Aleksandra Vučića, primenili su plan radikalizacije političkih prilika u Srbiji. I brutalnom silom počeli da razbijaju staklo i gađaju kamenim kockama zgradu iz 1881. godine. A Viola fon zakuka: "To bi se uklapalo u rusko mešanje. Tituški. Agenti provokatori. Klasična KGB knjiga". Očigledno je opterećena Rusijom. KGB-om. Rusofob!

Izbore u Srbiji Viola fon bahato komentariše: "Svedoci smo slučajeva organizovanog dovođenja birača iz Republike Srpske i zastrašivanja birača. .... Došlo je do masovnih izbornih malverzacija od strane , fantomskih birača , , kupovine glasova i pritisaka." Školski primer gebelsovske propagande! Na izborima je bilo 5.700 posmatrača, od kojih skoro pet stotina iz inostranstva i 89% članova biračkih odbora iz opozicionih partija. Nevažno! Viola fon zna. Ja, natürlich!

Viola fon je ekspert i za religiju, pa trijumfalno klikće: "Ne postoji Srpska pravoslavna crkva, to su autonomne eparhije, suprotno od katoličkih. Razgovarajte sa episkopom (misli na vladiku Grigorija) i bićete iznenađeni". A o paketu političkih i finansijskih mera protiv Srbije, piše: "... ne mogu tek tako da dam novac, a posebno ne zemlji kao što je Srbija, gde vidim da se krše osnovne vrednosti Evropske unije".

Viola fon ima plemićku titulu. Tek 1919. novi Ustav Nemačke je ukinuo plemstvo. Ali, plemićka titula fon je ostala nasledna. Zato je ona Viola fon Kramon-Taubadel, zahvaljujući mužu Stefanu fon Kramon-Taubadelu, koji je rođen u Otavi, Kanada. I postavlja se pitanje: zašto se nemački plemić Stefan fon rodio u Kanadi? Da li je možda njegov otac Harald, kao važan nacista, prebačen u grupi od skoro 50. 000 nacista i ustaša takozvanim "pacovskim kanalima" u Kanadu i druge zemlje. Ko to zna? Možda je znala baba Vanga, ali ona više nije živa da bismo je pitali.

A, i bez baba Vange saznadasmo da je deda Analene Berbok, ministra spoljnihposlova Nemačke, bio oficir Vermahta i dosledan nacionalsocijalista, odlikovan 1944. najvećim vojnim ordenom, Krstom za ratne zasluge sa mačevima. Nemački „Bild" piše da se ovaj orden dodeljivao samo onima onima koji su pokazali izuzetnu službu i požrtvovanost tokom rata. Ja, natürlich!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading