"SCENA KOJA OSTAJE U GLAVI..." Novinarka posetila kuću Baba Vange, a ono što je zatekla zauvek će pamtiti (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

- Pre smrti baba Vange 1996. godine ljudi širom Balkana dolazili su kod žene u čiju su moć verovali. Verovali su da može da leči i da vidi ono što niko drugi ne može- rekla je ona.

Gergana je otputovala u Bugarsku da bi posetila kuću u kojoj je živela čuvena proročica.

"Balkanski Nostradamus", tako su je zvali, a epitet je zaslužila predskazanjima kao što su Černobilj, smrt princeze Dajane, Njujork 9/11, pa i predviđanjem sopstvene smrti u 85. godini.

Svaki put kad bi "nešto pogodila" legenda o njoj bi postajala sve veće. Posetila sam njen dom i tada sam saznala da sve do smrti Vanga nije koristila porodično prezime - Gušterova, zapravo prezime je izvedenica iz reči gušter. Živela je u maloj kući u Rupitama, selo koje joj je, kako je tvrdila za života, služilo kao izvor energije.

Njena jednostavna i skromna kućica ima dve sobe. Ima dosta pravoslavnih ikona i ostalih hrišćanskih simbola. Nekoliko metara do njene kuće nalazi se neka vrsta šupe u kojoj se Vanga nalazila sa ljudima koji su želeli da pričaju s njom. Tu sam videla mali sto i veliki beli čaršaf prekriven cvećem. Kažu da je ovo mesto gde se dva sveta spajaju, ono što niko ne vidi ili ne treba da vidi. Scena koja ostaje u glavi.

Vanga je oslepela sa 12 godina posle tornada koji je pogodio jugozapadnu Bugarsku. Legenda kaže da ubrzo posle toga počela je da razvija moći.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading