Bakić
Foto: Alo/Foto: Grad Subotica

Primopredaji stepenišne stolice prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tim povodom, izjavio da ova vredna donacija nije i prva donacija društveno-odgovorne kompanije „Systematic“ i njenog vlasnika Žarka Radonjića koji je, kako je rekao, bio donator već više puta, posebno prema Opštoj bolnici Subotica tokom najžešće pandemije kovida 19.

„Ličnog sam stava da Subotičani treba da znaju za humanost naših privrednika, kao i da je donator Žarko Radonjić jedan od naših junaka sa Košara koji su tada branili i odbrnili Srbiju. I to mora da se zna, jednakim intenzitetom kao i kada ga pojedinci napadaju i provlače kroz medije. Lokalna samouprava, inače, ima izvanrednu saradnju sa subotičkim privrednicima koji se odazivaju na svaki poziv Grada i ja sam ponosan na njih“, rekao je Bakić.

Osnovna škola „Sonja Marinković“ je, dodao je, 2018. godine potpuno rekonstruisana sredstvima Grada Subotice i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, današnjeg Ministarstva za javna ulaganja, u visini od 74 miliona dinara.

„Škola je tada opremljena najmodernijim nameštajem i najsavremenijom opremom tako da su se stekli uslovi za kvalitetno obrazovanje učenika koji je pohađaju. Naglasio bih da je Grad Subotica od 2016. godine do današnjeg dana, što u rekonstrukcije, što u izgradnju objekata osnovnog i srednjeg obrazovanja uložio oko 405 miliona i 300.000 dinara, i da je u budžetu Grada za ovu godinu za obrazovanje opredeljeno 486 miliona i 500.000 dinara. Svi ovi podaci govore sa kojom posvećenošću se lokalna samouprva odnosi prema našim mladim Subotičanima, to jest prema osnovnom i srednjem obrazovanju. Istakao bih i da je ovogodišnji budžet za obrazovanje za 70 miliona i 200.000 dinara veći u odnosu na 2023. godinu“, naveo je gradonačelnik Bakić.

Prema njegovim rečima, lokalna samoupava pruža pomoć subotičkim školama i kod pripreme projektne dokumentacije radi apliciranja na konkurse iz inostranih fondova, kao i na konkurse pokrajinskih i republičkih institucija.

„Takođe, imamo fantastičnu saradnju sa pokrajinskim i republičkim institucijama. U proteklih nekoliko godina u objekte za osnovno i srednje obrazovanje, vrtiće, učeničke i studentske domove, kao i u sve objekte od vitalnog zanačaja za obrazovanje, uložilo se više nego u prethodnih nekoliko decenija. Lokalna samouprava će nastaviti sa podrškom i velikim ulaganjima u obrazovanje i sve obrazovne institucije na teritoriji našeg grada istom žestinom, ako ne i jače nego do sada“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Direktor Osnovne škole „Sonja Marinković“, Pajica Bašić, izrazio je zahvalnost Gradu Subotici i kompaniji „Systematic“ što su imali sluha i prepoznali ovakvu potrebu ove škole.

„U našu školu je uloženo mnogo i mi sa našom lokalnom samoupravom imamo izuzetnu saradnju po tom pitanju. Uvek su tu kad imamo neke potrebe, imaju sluha za to, a mi se trudimo da ovu školu, koja je renovirana pre šest godina, održavamo kao da je danas renovirana“, rekao je Pajica Bašić.

On je ovom prilikom gradonačelniku Stevanu Bakiću i donatoru Žarku Radonjiću uručio zahvalnice za „humanost, veliko srce i podršku u radu“.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading