Kamenica 3
Foto: Alo/Pokrajinska vlada

- Objekat Kamenica 3 koristiće sva tri instituta i to je izuzetno važno pre svega za sve pacijente koji se ovde leče, kako iz Vojvodine, tako i iz drugih krajeva, ali i za zaposlene jer će dobiti dodatni komfor i najsavremeniju medicinsku opremu čime će biti umnogome unapređen rad instituta. Reč je o novom objektu, površine gotovo 10.000 kvadratnih metara koji je izgrađen po najsavremenijim standardima - izjavio je predsednik Mirović.

Potpuno je rekonstruisana Klinika za kardiohirurgiju sa 80 postelja, uz dodatnih šest kreveta u Jedinici intenzivne nege, u kojoj se od pre nekoliko dana već smeštaju pacijenti nakon operacija, a ukupna vrednost radova na adaptaciji i opremanju te celine je 550 miliona dinara.

- Veoma sam zadovoljan izvedenim radovima na Odeljenju kardiohirurgije i možemo da kažemo da smo sveobuhvatno rekonstruisali stari deo Instituta za kardiovaskularne bolesti - rekao je predsednik.

Podsetio je i na to da su u toku radovi na sanaciji Kamenice 1.

- Svi ovi radovi bili su komplikovani i odgovorni,  uloženo je mnogo truda jer su se uporedo sa njima odvijali svi operativni zahvati i intervencije i to je jedan dobar primer zajedničkog rada zaposlenih, izvođača radova i svih koji su učestvovali u ovom važnom projektu - naveo je Mirović.

Prilikom današnjeg obilaska instituta, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić i direktor Insituta za plućne bolesti Vojvodine prof. dr Ilija Andrijević potpisali su ugovor o rekonstrukciji dela Klinike za alergologiju i opstruktivne bolesti pluća, kojim se, u cilju poboljšanja uslova rada, predviđa izmeštanje postojećih i formiranje novih funkcionalnih celina sa neophodnim radovima na objektu i postojećim instalacijama.

Mirović je najavio da će u naredne dve godine biti završeno i spoljno uređenje kompleksa što znači da će svi objekti koji su izgrađeni krajem šezdesetih godina biti rekonstruisani.

- Pripremamo se da do kraja marta otvorimo proceduru za izgradnju javne garaže sa 500 mesta i rekonstrukciju i uređenje spoljnog kompleksa instituta, čime ćemo zaokružiti radove na sveobuhvatnoj sanaciji i rekonstrukciji sva tri instituta u Sremskoj Kamenici - naveo je Mirović.

Na događaju su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i direktori Instituta za onkologiju i Instituta za kardiovaskularne bolesti prof. dr Zoran Radovanović i prof. dr Aleksandar Redžek.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading