Srbin izdao stan Rusima
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Muškarac iz Srbije ispričao je u svojoj anonimnoj objavi na Reditu da je od Rusa dobio poziv da se u stanu pojavila vlaga. Znajući da se u celoj zgradi takav problem do sada nije pojavljivao, brzo je reagovao te do njih došao, gde ga je, navodno, sačekao haos. Vlage je bilo svuda i to krivicom stanara.

- Prvi put izdajem stan i uselili su mi se bračni par Rusa. Tu su već četiri meseca i sve je bilo super i sa njihove i sa moje strane. Bili su maksimalno korektni i ja sam im izlazio u susret za sve što im je trebalo. Pre neki dan mi šalje poruku kako je u stanu vlaga i kako im se pojavila buđ na nekim mestima u stanu. U celoj zgradi niko nikada nije imao problema sa vlagom. Dođem ja kod njih u stan da vidim u čemu je problem i ja vam se kunem unutra ima 60 stepeni. Suše veš unutra, kuvaju i odvrnuli klimu i radijatore do daske a prozor ne otvaraju da izluftiraju. U stanu je tolika kondenzacija da se bukvalno zidovi znoje i svuda su kapljice tako da nije ni čudo što ima toliko vlage", piše on, te dodaje da je i ovog puta želeo da ispadne fer te im poručio uređaj za izvlačenje vlage - objasnio je on.

Međutim, onda mu je stigla poruka od koje se dodatno šokirao.

- Šalje on meni poruku posle dva dana. E, mi bi da idemo iz stana za koji dan ne odgovara nam vlaga itd. Da li bih trebao da im vratim depozit s obzirom na to da smo potpisali ugovor na 12 meseci a hoće da idu sad, nisu mi javili mesec dana ranije da hoće da idu, moram da plaćam krečenje ponovo...Želim da ispadnem korektan u ovoj situaciji ali opet ne želim da ispaštam zbog nečega što nije moja greška", napisao je on na kraju svoje objave - dodao je on.

"Prozor nisam otvorio godinu i po dana"

Mnogi su mu u komentarima odgovorili da neće pogrešiti i ako depozit ne vrati, pozivajući se na pravilo da se stan uvek vraća onakav kakav je prethodno bio izdat. A bilo je i onih koji su poželeli da su ikada naišli na stanodavca poput njega.

A, da se slične situacije dešavaju i drugima, govori sledeći komentar.

- Potpuno ista situacija kao kod mene. Bili Rusi u stanu godinu i po dana i odlučili pre par dana da idu zbog vlage. Nisam im ni jednom ušao u stan za tih godinu i po, ali kad sam ušao imao sam šta da vidim. U stanu 50 stepeni, kuvaju ručak i suše veš u dnevnoj sobi (iako imaju veliko zajedničko dvorište u prizemlju zgrade gde cela zgrada suši veš) , bukvalno ceo stan buđav i smrdljiv. Prozore nisu otvorili ni jednom za godinu i po dana. Nisam zvao agenciju da pitam za savet, jednostavno sam im rekao bezobrazno da ću depozit zadržati da sredim stan i sve što su polomili/upropastili i ćao. Depozit je bio 900 evra. Izašli su iz stana kao potišten - napisao je još jedan stanodavac.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading