Krčedinska ada
Foto: Printscreen/Prinscren/facebook/zoo planet niš

Dušan Stojanović, predsednik Udruženja “Zoo planet”, kaže da su se nadali da će se Milence oporaviti, uprkos tome što je bilo zbrinuto, u teškom stanju i sa teškim prelom desne prednje noge.

- Izgledalo je kao da se oporavlja, međutim, juče ujutru se probudilo potpuno klonulo. Odmah smo ga odneli kod veterinara, gde mu je uključena infuzija i preduzeto sve što je bilo moguće, ali je popodne uginilo. Veoma nas je potresla njegova smrt, posebno mene. Nadao sam se i verovao u Milencetov oporavak, a uginuo mi je na rukama - poručio je Stojanović.

On je izjavio da je magarence pravim čudom preživelo i spasavanje sa Krčedinske ade, ali sada je očigledno da je pomoć stigla prekasno.

- Milence je zadobio prelom noge u krdu sa stotinak magaraca, kada je imao samo mesec dana. Puna četiri meseca je tako živeo. Ne znamo kako se hranio i kako je mogao da sisa sa kada mu je bila polomljena cevasta kost iznad zgloba. Kada je pronađen bio je iznemogao i promrzao. U Zoo kutku smo mu odmah uključili vitamin i jaču hranu, ali operacija nije dolazila u obzir, jer zbog isrpljenosti ne bi preživeo anesteziju. Zato mu je veterinar fiksirao nogu longetom - naveo je Stojanović.

On je dodao da je "Zoo kutak" zatražio da se uradi obdukcija magarenceta kako bi se ustanovilo da li je uginulo zbog opšte slabosti ili je uzročnik virus ili bakterija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading