pas
Foto: Alo/Shutterstock

Po prijavi građana koji su se našli na licu mesta kada je nemački ovčar nasrnuo na drugog psa, radnici JKP "Čistoća i zelenilo" kao i komunalne policije, izašli su na teren, gde su zatekli i zbrinuli psa, piše portal Subotica.com

- Pas rase nemački ovčar zbrinut je u našem prihvatilištu, nalazi se na posmatranju, miran je i ne pokazuje znake agresivnosti. Očitali smo čip, utvrdili ko je vlasnik, i u saradnji sa komunalnom policijom, pokušali vraćanje psa vlasniku. Međutim, on odbija da prihvati, uz opasku da je pas u međuvremenu prepisan na drugog vlasnika, o čemu postoje dokumenti. To je sada u nadležnosti komunalne policije. Napadnutog psa nismo zatekli, te nemamo informacije ni o rasi, ali ni o stepenu povreda, da li je podlegao povredama, da li je teže ili lakše povređen - kaže Dejan Petrić, tehnički direktor JKP "Čistoća i zelenilo".

Iako se pas-napadač trenutno nalazi u prihvatilištu JKP "Čistoća i zelenilo", sa njim će se dalje postupati u skladu sa procedurama komunalne policije.

- Komunalna policija će utvrditi da li je pas zaista prepisan, odnosno ko je pravi vlasnik, i u skladu sa tim doneti rešenje o postupanju. Ako vlasnik ipak odbije da preuzme svog psa, onda komunalna policija opet mora da izda nalog kako u tom slučaju postupati, jer mi nismo nadležni da psa držimo u prihvatilištu - objašnjava on.

Prema rečima svedoka sa lica mesta, u trenutku sukoba nijedan od pasa nije imao povodac.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading